Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

GLW_StartOpenGL( ) - could not load OPENgl Subsystem

- - - - - opengl subsystem

  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#31
*Baleon*

*Baleon*

    L3: Novice

  • Regular User
  • 58 posts
25
A step in the right direction
  • Server:NQ1
  • Alias:*Baleon*

That one is also 733KB, like the sysWOW64 file.

 

I uploaded a copy of my windows\system32\opengl32.dll from my Windows 7 pro to SpeedyShare.

 

http://speedy.sh/n38...32-opengl32.dll

 

You can download this file and put it into your wolfenstein installation, in same folder as ET.exe.  Trim off the leading "redBaird-SYS32-", leaving only "opengl32.dll", and try running ET with that.

 

(It's a little safer to work on a copy of the downloaded file and delete the opengl32.dll if it does not work for you.  Leaving the original titled as "redBaird..." means that it's origin will not be lost nor will any software try to use it.)

 

Its strange,i put here the opengl from sys32 and its true,mine also have 0.99MB... :o

 

 

btw when i try to delete mine or copy yours dll file in my windows folder i dont have permission,take a look:

 

6fs3r9.jpg

 

and look(this is mine opengl file)

 

skxti0.jpg

 

 

 

edit: also i put it in et directory,nothing happend... :/


Edited by Alessandro, 10 June 2014 - 08:30 AM.



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#32
RedBaird

RedBaird

    What does this thing do? I will push it and see...

  • Leader
  • 6,175 posts
4,842
Glorious beacon of light
  • EvolveHQ:FA_Redbaird
  • Admin:20
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=RedBaird
  • T-M:ET: 13-4

Donator

Ok, if you put it into your Program Files...\ET install directory, where Et.exe is and renamed it to "opengl32.dll" and ran ET "as admin" and nothing improved, then we can forget about the opengl32.dll "solution".   :)  Sunlight will be happy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 



#33
*Baleon*

*Baleon*

    L3: Novice

  • Regular User
  • 58 posts
25
A step in the right direction
  • Server:NQ1
  • Alias:*Baleon*

yeh,still no effect,

There's no help for me ya?


Edited by Alessandro, 10 June 2014 - 12:29 PM.


#34
SunLight

SunLight

    L11: Assassin

  • Clan Friend
  • 5,090 posts
3,225
Is a bearer of wisdom
  • Admin:10
  • Server:ETSW2
Contributor

then we can forget about the opengl32.dll "solution".   :)  Sunlight will be happy!


eh? :D I would be happier if you succeeded :P

for intel hd graphics you should check a file like ig(something).dll on system32 folder (something like ig4icd32.dll)

for intel hd2000 on a website with benchmarks it lists quake3 arena so it's compatible with opengl games it seems, for intel hd graphics it's not listed but maybe it is compatible...

other than trying different drivers or settings I don't know...

on ET itself there isn't much you can do if there is no hardware acceleration, even etlegacy would probably fail

#35
*Baleon*

*Baleon*

    L3: Novice

  • Regular User
  • 58 posts
25
A step in the right direction
  • Server:NQ1
  • Alias:*Baleon*

I tried to download ig4icd32.dll and ig4icd64.dll ,

Replaced them with mine in sys32 and wow64 also,

I put them in et directory too,still nothing :<


Edited by Alessandro, 11 June 2014 - 02:48 AM.


#36
SunLight

SunLight

    L11: Assassin

  • Clan Friend
  • 5,090 posts
3,225
Is a bearer of wisdom
  • Admin:10
  • Server:ETSW2
Contributor

I tried to download ig4icd32.dll and ig4icd64.dll ,

Replaced them with mine in sys32 and wow64 also,

I put them in et directory too,still nothing :<

you should have checked first if you have them already in your system32 folder. If you put a wrong dll that is not needed it won't be loaded. maybe that is not the correct dll name for your card.

 

but if you have the latest drivers you should have the last version of that file as well...



#37
*Baleon*

*Baleon*

    L3: Novice

  • Regular User
  • 58 posts
25
A step in the right direction
  • Server:NQ1
  • Alias:*Baleon*

I already had it in in sys32 , yes ... i just replaced it with new one,

I installed lastest drivers too...



#38
SunLight

SunLight

    L11: Assassin

  • Clan Friend
  • 5,090 posts
3,225
Is a bearer of wisdom
  • Admin:10
  • Server:ETSW2
Contributor

isn't there some kind of control panel for these drivers? maybe something you need to enable?

sry if it's a dumb question but I'm out of ideas

 

if it's able to run quake it should run et as well



#39
RedBaird

RedBaird

    What does this thing do? I will push it and see...

  • Leader
  • 6,175 posts
4,842
Glorious beacon of light
  • EvolveHQ:FA_Redbaird
  • Admin:20
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=RedBaird
  • T-M:ET: 13-4

Donator

for intel hd2000 on a website with benchmarks it lists quake3 arena so it's compatible with opengl games it seems, for intel hd graphics it's not listed but maybe it is compatible...

 

 

I was thinking you would prefer that we quit messing with the opengl32.dll thing, and get back to serious trouble-shooting!   ;)  Yes, it is too bad...

 

Earlier in this thread, I posted a link to some Benchmarkers/testers of the B950 cpu and they said opengl runs ok on it.  I also read that it has to run ver. 3.1,  but you would think that that is included in any later release.

 

I'm just worrying about this change from card-Graphics to cpu-graphics and if some driver did not get removed or  enabled, or something.  I am totally ignorant of Sandy Bridge graphics system. 

 

I will still be watching this thread with great interest!



#40
Ann![email protected]

Ann![email protected]

    L11: Assassin

  • Leader
  • 5,161 posts
6,658
Honorable bastion of truth
  • EvolveHQ:FA_Annibal
  • Admin:20
  • Server:Jay3
  • Alias:[email protected]
  • T-M:ET: 20-14

Your notebook uses an integrated chipset and not a graphic card.. Lot of issues were reported everywhere on net with this chipset.. Plus your notebook is not for gaming but should be able to handle ET.

 

 

Anyway.. In right clicking on your desktop, access the panel Intel graphic and there in settings disable Vsync.



#41
*Baleon*

*Baleon*

    L3: Novice

  • Regular User
  • 58 posts
25
A step in the right direction
  • Server:NQ1
  • Alias:*Baleon*

I disabled Vsync in intel control panel and still nothing :/

Is there some kind of drivers for those intergrated chips or?

I cant find any :/



#42
Ann![email protected]

Ann![email protected]

    L11: Assassin

  • Leader
  • 5,161 posts
6,658
Honorable bastion of truth
  • EvolveHQ:FA_Annibal
  • Admin:20
  • Server:Jay3
  • Alias:[email protected]
  • T-M:ET: 20-14

Download and try this software in waiting I find something: Slimdriver

 

 



#43
Ann![email protected]

Ann![email protected]

    L11: Assassin

  • Leader
  • 5,161 posts
6,658
Honorable bastion of truth
  • EvolveHQ:FA_Annibal
  • Admin:20
  • Server:Jay3
  • Alias:[email protected]
  • T-M:ET: 20-14

Drivers from constructor site: http://us.acer.com/a...content/drivers

-write in the search bar by Product Model "Aspire 5750z" and then in the Operating System "Windows 7 64-bits". There you will find default drivers for your notebook.

 

 

Another site with a plenty of drivers for all the devices on your notebook included latest drivers for Intel Chipset and Intel Graphic: http://www.helpjet.n...pire-5750Z.html

 

 

side note: try to install your drivers with Device Manager, especially the chipset if you have planned to update it too. And always update the chipset first before the rest of the drivers.


Edited by Ann![email protected], 12 June 2014 - 03:56 AM.


#44
*Baleon*

*Baleon*

    L3: Novice

  • Regular User
  • 58 posts
25
A step in the right direction
  • Server:NQ1
  • Alias:*Baleon*

Okay guys,after i installed last intel chipset and graphic drivers for my interg, card my log from ET looks like this :

 

----------------------
49722 files in pk3 files
WARNING: profile.pid found for profile 'Alessandro' - system settings will revert to defaults
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
execing profiles/Alessandro/etconfig.cfg
com_zoneMegs will be changed upon restarting.
execing autoexec.cfg
couldn't exec autoexec2.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\Windows\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 4: 800 600 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created [email protected],0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 4: 800 600 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created [email protected],0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
 
 
 
EDIT: Already tried with Slimdrivers.

Edited by Alessandro, 12 June 2014 - 08:16 AM.


#45
SunLight

SunLight

    L11: Assassin

  • Clan Friend
  • 5,090 posts
3,225
Is a bearer of wisdom
  • Admin:10
  • Server:ETSW2
Contributor

if you don't run with  +set r_verbose 1 it doesn't tell you why it fails, it just tells 'failed' but I guess it's the same reason as before






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users