Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Lag Problem :(

- - - - -

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
bell reavue

bell reavue

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 460 posts
127
On the road to fame
  • Admin:15
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=Bell
  • T-M:ET: 3-1
    CoD: 0-0
    TF2: 0-0
I'm lagging a lot on Jay1. I get lag spikes and my ET crashes often.
The first picture is from when I scanned while being in spec, but ET crashed during the scan so all the results look funny. I'm not sure if it'll be helpful but here it is.
http://tinypic.com/v...pic=2d7fyf4&s=7
The second one was taken when I wasn't running the game.
http://tinypic.com/v...?pic=i41grd&s=7
Couldn't fit the pictures in right :(

Operating System: Vista 64bit
CPU: 2.27 GHz
RAM: 4 GB
Hard drive (IDE, PATA, SATA, etc): IDE
Graphics card: could not find info on my graphics card, I'm incompetent sorry
Wifi: Yes I use wifi?
Your location (country): USA
ET Version: 2.6
Which anti virus and firewall you use: McAfee

Any help would be appreciated! :)


Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
Crasher

Crasher

    ok

  • Inactive Member
  • 2,245 posts
142
On the road to fame
  • Admin:14
  • Server:TF2
  • Steam ID:STEAM_0:1:42748548
  • T-M:TF2: 1-1
Contributor


Graphics card: could not find info on my graphics card, I'm incompetent sorry




Start > search > dxdiag

All your computer information. I need more info.

#3
PiaNist

PiaNist

    L7: Teacher

  • Inactive Member
  • 1,037 posts
309
Has a spectacular aura
  • Admin:14
  • Server:None
  • T-M:ET: 2-0

Graphics card: could not find info on my graphics card, I'm incompetent sorry


go to start menu, then search box, type dxdiag, enter, new window will pop. under display tab, you will see your installed graphics card



updating PB & running ET Auto pk3 cleaner might help the lag. update your graphics card driver as well

#4
Waster

Waster

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 866 posts
164
On a distinguished road
  • EvolveHQ:Wasters
  • Admin:16
  • Server:Silent #1
  • T-M:ET- 1-1
Contributor
This will help http://fearless-assa...gnize-your-lag/

#5
bell reavue

bell reavue

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 460 posts
127
On the road to fame
  • Admin:15
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=Bell
  • T-M:ET: 3-1
    CoD: 0-0
    TF2: 0-0

This will help http://fearless-assa...gnize-your-lag/


Yeah I've read this. I was hoping someone would tell me what the scan picture meant.

------------------
System Information
------------------
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.110617-0336)
System Manufacturer: Sony Corporation
System Model: VGN-FW280J
BIOS: BIOS Date: 06/04/08 14:30:19 Ver: 08.00.10
Processor: Intel® Core™2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz (2 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 3934MB RAM
Page File: 3101MB used, 4977MB available


Card name: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family
DAC type: Internal
Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2A42&SUBSYS_9035104D&REV_07
Display Memory: 1759 MB
Dedicated Memory: 128 MB
Shared Memory: 1631 MB
Current Mode: 1600 x 900 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Generic PnP Monitor
Driver Name: igdumd64.dll,igd10umd64.dll
Driver Version: 7.15.0010.1511 (English)
DDI Version: 10
Driver Date/Size: 8/8/2008 19:10:50, 4806144 bytes


Please let me know if this is what you meant! (sorry if it's not)

#6
Crasher

Crasher

    ok

  • Inactive Member
  • 2,245 posts
142
On the road to fame
  • Admin:14
  • Server:TF2
  • Steam ID:STEAM_0:1:42748548
  • T-M:TF2: 1-1
Contributor
Dunno why you'd be lagging, I think your processor is better than mine and I almost never lag on ET. Do you have too many programs running?

#7
bell reavue

bell reavue

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 460 posts
127
On the road to fame
  • Admin:15
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=Bell
  • T-M:ET: 3-1
    CoD: 0-0
    TF2: 0-0

Dunno why you'd be lagging, I think your processor is better than mine and I almost never lag on ET. Do you have too many programs running?


Sometimes I play with the forums open but if I'm lagging then I close everything except for ET, vent, xfire. I've started turning off my antivirus stuff too but I'm not sure if it made a difference.

#8
Crasher

Crasher

    ok

  • Inactive Member
  • 2,245 posts
142
On the road to fame
  • Admin:14
  • Server:TF2
  • Steam ID:STEAM_0:1:42748548
  • T-M:TF2: 1-1
Contributor
Try without vent and xfire, and come back.

If that doesn't work

ctrl + alt + delete

Processes > whatever ET is as an .exe

right click > change priority to above normal.

#9
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
1. winMTR report is missing.

2. You are playing from laptop based on 'P8400' CPU you mentioned. IIRC that one is mobile CPU and I don't think you have dedicated GPU. If I would be you, I wouldn't expect more then 60 FPS.

Now by the time your computer get's old, performance of gaming becomes horrible because of:
1. Vista
2. HD performance.

More or less it's POS Sony. Sorry but they sell pathetic laptops.

What you can do is:
1. Run game at r_mode 4
2. Use config for high FPS
3. Disable all process while playing especially playing ET
4. Make sure to disable anti virus and fire wall.
5. Make sure performance in laptop while playing is set to maximum and not battery saving.

#10
G!NG3R420

G!NG3R420

    L6: Expert

  • Regular User
  • 919 posts
76
On the road to fame
  • Admin:10
  • Server:Jay1
  • Alias:BANKAI!, G!NG3R420
Perhaps Epics config is too much for you and your lagging?

I was helping her as much as possible earlier but when she showed me the MTR results I had no clue on what to do.

Try going back to old config that you used and if that is not possible perhaps submit a request for a new config based on your computer specs. May help out. Sorry I cant be more of a help Bell =/

#11
cr4zy

cr4zy

    L3: Novice

  • User
  • 147 posts
5
A step in the right direction
  • Admin:8
  • Server:Jay1
i got even some better cpu and videocard but i think it might just be that online games dont run so well on wifi cause when your connection just lowers a bit i get a lag not that i have such a high internet with only a max of 10mbps but okej

#12
bell reavue

bell reavue

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 460 posts
127
On the road to fame
  • Admin:15
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=Bell
  • T-M:ET: 3-1
    CoD: 0-0
    TF2: 0-0

1. winMTR report is missing.


I thought that was what the pictures were. Thanks for the help Dare, I'll be sure to do those.
Thanks Ginger and cr4zy too...if these adjustments don't work...I might try playing on an old computer I have, it was great for ET.

#13
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
oops i missed those links..

Fix your router 97% packet loss o0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users