Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Windows 10 and ET

- - - - - resolution windows 10

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Gildas

Gildas

    Newbie

  • Regular User
  • 5 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

Hello All!

I just upgraded to Windows 10 and I am running into what is seemingly a resolution and fullscreen issue. I am able to get the game to play at 1064 but not any higher and not in fullscreen. Below is the opening log when I start the game. Any help would be appreciated. 

Regards,

Gildas

 

ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword EDITFIELDACTION
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword (
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 8
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 48
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword (
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 400
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword -
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 12
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword )
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword -
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 4
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 10
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword Player Alias:
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword .2
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 8
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword limboname
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 36
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword 28
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword copyCvar
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword limboname
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword Enter the name that you wish to be known by to others on servers
ERROR: ui/options_customise_game.menu, line 47: unknown menu keyword )
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword SUBWINDOWBX
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword (
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword 0
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword 0
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword 640
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword 480
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword No Title
ERROR: ui/vid_confirm.menu, line 57: unknown menu keyword )
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword SUBWINDOWBX
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword (
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword .5
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword *
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword (
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 640
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword -
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 300
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword )
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword .5
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword *
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword (
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 480
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword -
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 60
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword )
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword -
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 10
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 300
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword 60
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword ,
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword No Label
ERROR: ui/ingame_disconnect.menu, line 58: unknown menu keyword )
WARNING: music file sound/music/menu_server.wav is not 22k stereo
Resolving etmaster.idsoftware.com
etmaster.idsoftware.com resolved to 192.246.40.60:27951
WARNING: music file sound/music/menu_server.wav is not 22k stereo
RE_Shutdown( 1 )
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
Hunk_Clear: reset the hunk ok
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 10: 2048 1536 FS
...using colorsbits of 32
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode
...restoring display settings
...created [email protected],22 (2054x1565)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...215 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 32 selected
...creating GL context: succeeded
...making context current: succeeded
...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
...setting mode 10: 2048 1536 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode
...restoring display settings
...window already present, CreateWindowEx skipped
Initializing OpenGL driver
...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
meow

meow

    L6: Expert

  • ET Member
  • 983 posts
1,129
Name known to all
  • EvolveHQ:meowesti
  • Admin:15
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:FurryPussy
  • T-M:ET: 3-2

Donator

I have upgraded and have no problems.

 

Did you try reinstalling your graphic cards drivers? (I'm guessing that's the first thing you might have tried)



#3
pronoob

pronoob

    L7: Teacher

  • Regular User
  • 1,475 posts
600
Has a brilliant future
  • Admin:3
  • Server:None
  • T-M:ET:4-1
 
Drizzt Do' Urden , on  19 Jul 2012 - 03:36 Am, said
 

try to do the following:
1. create a shortcut for your ET.exe (right click on ET.exe and create a shortcut),
2. right click on the shortcut, select Properties and add to the line C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\Et.exe (or similar) the text r_mode 4 and vid_restart. it have to look like:
"C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\ET.exe" r_mode 4;vid_restart
3. execute the shortcut. delete the shortcut if et is running as usual.



#4
redy.

redy.

    redy me plsss

  • Staff
  • 1,885 posts
2,043
Is a bearer of wisdom
  • EvolveHQ:redyy
  • Admin:18
  • Server:Silent #1
  • Alias:redy.
  • T-M:13-10

Donator

Contributor

i had a smaller hiccup with WOW. did you restart your computer after the upgrade? worked for me.



#5
Gildas

Gildas

    Newbie

  • Regular User
  • 5 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

nothing has worked so far...even reinstalled it...:( It's an Open GL issue....whatever that is :(



#6
Levi

Levi

    L6: Expert

  • ET Trial
  • 997 posts
134
On the road to fame
  • Admin:11
  • Server:Jay2
  • Alias:=F|A=NoCell

nothing has worked so far...even reinstalled it... :( It's an Open GL issue....whatever that is :(

It's graphics related. Just out of curiosity set it .01 lower example. 1920x1080 1919x1079 to see if it works.



#7
aziph10

aziph10

    Newbie

  • Regular User
  • 7 posts
3
Unknown at this point
  • Server:None

Dud you already try to use ET legacy?

http://www.etlegacy.com/



#8
Levi

Levi

    L6: Expert

  • ET Trial
  • 997 posts
134
On the road to fame
  • Admin:11
  • Server:Jay2
  • Alias:=F|A=NoCell

I'm still waiting on your respone, However I just did an Install of Windows 10, and runs perfectly fine.



#9
Almondo

Almondo

    L3: Novice

  • ET Member
  • 232 posts
282
Will become famous
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • Alias:41m0nd, Almond
  • T-M:3-2

Donator

i had the same issue on Windows 8.1, after installing 10 the problem has been solved. Looks like for you it worked in a bad way. Thats video card drivers problem.  

My advise is to set your resolution lower, except playing in"2048x 1536".

:o 

 

...setting mode 10: 2048 1536 FS

...using colorsbits of 32
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode
.
.
.
...WARNING: fullscreen unavailable in this mode
...setting mode 10: 2048 1536 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: failed, bad mode
...trying next higher resolution: failed, bad mode

 



#10
Gildas

Gildas

    Newbie

  • Regular User
  • 5 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

ET Legacy worked....for Silent, but I couldn't get Jaymod to work :unsure:



#11
Levi

Levi

    L6: Expert

  • ET Trial
  • 997 posts
134
On the road to fame
  • Admin:11
  • Server:Jay2
  • Alias:=F|A=NoCell

ET Legacy worked....for Silent, but I couldn't get Jaymod to work :unsure:

 

Is Jaymod still not working for you?



#12
Ecoban

Ecoban

    L4: Apprentice

  • ET Member
  • 469 posts
445
Has a brilliant future
  • EvolveHQ:ecoban
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • T-M:ET: 3-1

Gildas,

 

I had the same problem with Legacy and NoQuarter server : i have copied files (pk3, dll) from Etmain folder/silent to the legacy one. And now it works.

 

I also had a problem with resolution (partial screen...) when I upgraded.


And thx Aziph10 for the ETlegacy solution  :rolleyes: 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users