Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

ET Crashes with Menus and Disconnect

- - - - -

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#16
captnconcrete

captnconcrete

    L3: Novice

  • Regular User
  • 111 posts
63
Getting Better
  • Server:Jay2
  • Alias:captn*

sorry for dbl post  there is a error between jaymod and legacy.  did u install legacy then go to  4 diff mods .. or did u install each mod then do etl?




Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#17
Symfony

Symfony

    L3: Novice

  • Platinum VIP
  • 363 posts
292
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:Symfony
  • T-M:2-0

Donator

Legacy does the same on Silent. Generally the server list error happens at least once every time the game starts.

 

As far as pak0, pak1, etc., they are from a clean install. I really think that this has more to do with a graphics card issue as when I switched back to the 1050 from the 550 it started crashing again



#18
Xernicus

Xernicus

    Certified Mikutard

  • Recruiting Team
  • 3,173 posts
3,328
Is a bearer of wisdom
  • EvolveHQ:Xernicus
  • Admin:17
  • Server:Jay3
  • Alias:=F|A=Xernicus
  • Steam ID:STEAM_0:0:57748879
  • T-M:ET: 7-7

Donator

Contributor

Legacy does the same on Silent. Generally the server list error happens at least once every time the game starts.

 

As far as pak0, pak1, etc., they are from a clean install. I really think that this has more to do with a graphics card issue as when I switched back to the 1050 from the 550 it started crashing again

This is quite odd. Graphics cards (being solid state devices) normally fail in one of two ways.

-They don't work, period

-They work for a short period of time before failing due to overheating chips. (freeze/artifacts)


Could you confirm the driver edition you are using for each card?

Please retry your 1050 card and add the following cvar to your config: "set logfile 1" (minus quotes). If you're not using a custom config, type "/set logfile 1" into your console. Then trigger a crash. Navigate to your etmain directory and attach the "etconsole.log" file to your post.

As for etlegacy... maybe try an older version. It looks like there might have been a new bug or regression.



#19
Shana

Shana

    Discord Guru

  • Staff
  • 1,316 posts
1,143
Name known to all
  • EvolveHQ:Discord: Shana#9603
  • Admin:18
  • Server:NQ1
  • Alias:Shana
  • Steam ID:STEAM_0:1:72802134
  • T-M:ET: 13-7

User's Awards

3 10 2
Contributor

With that error log it looks like you are missing the silent binaries. Try copying them from 2.60b installation silent folder.

Some et Legacy installations ( no clue why ) don't properly download basic files from server and throw an exception cause of missing files.

Etlegacy downloaded files are in mydocuments/etlegacy/

 

As for menus they were tested thoroughly with various devices so it's more hardware or missing files.



#20
Symfony

Symfony

    L3: Novice

  • Platinum VIP
  • 363 posts
292
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:Symfony
  • T-M:2-0

Donator

With that error log it looks like you are missing the silent binaries. Try copying them from 2.60b installation silent folder.

Some et Legacy installations ( no clue why ) don't properly download basic files from server and throw an exception cause of missing files.

Etlegacy downloaded files are in mydocuments/etlegacy/

 

As for menus they were tested thoroughly with various devices so it's more hardware or missing files.

The silent files are there in all of my installs, I will add the logfile cvar. It doesnt make sense that my gfx card would be failing since I can play the new Wolfenstien games.



#21
Symfony

Symfony

    L3: Novice

  • Platinum VIP
  • 363 posts
292
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:Symfony
  • T-M:2-0

Donator

✓  Best Answer

Issue was a nvidia developer toolkit. Now that that's uninstalled, the game works normally. 



#22
captnconcrete

captnconcrete

    L3: Novice

  • Regular User
  • 111 posts
63
Getting Better
  • Server:Jay2
  • Alias:captn*

glade to see it resolved .. !!!!!!!!



#23
Aniky

Aniky

    L9: Master

  • Regular User
  • 2,617 posts
2,198
Is a bearer of wisdom

Donator

Issue was a nvidia developer toolkit. Now that that's uninstalled, the game works normally. 

 

Did that come via drivers update? Cus im having similiar problem, but it only concerns silent mod, basically game crashes  upon each map switch on the loading menu, been trying to figure it out for a while already but didn't yet find any solution.



#24
Symfony

Symfony

    L3: Novice

  • Platinum VIP
  • 363 posts
292
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:Symfony
  • T-M:2-0

Donator

Did that come via drivers update? Cus im having similiar problem, but it only concerns silent mod, basically game crashes  upon each map switch on the loading menu, been trying to figure it out for a while already but didn't yet find any solution.

Nope, it's a separate download. I have that issue sometimes. Are you using ETL? Are you on Win10?



#25
DrSpreadem

DrSpreadem

    L3: Novice

  • Regular User
  • 185 posts
136
On the road to fame
  • Admin:0
  • Server:Jay1
  • Alias:Dr.Spreadem
  • T-M:1-0

i had to copy the etmain of wolfenstein  folder to the etmain of etlegacy (copy over the files etc)...i haven't been able to install et any other way, pisses me off as the sounds way out.



#26
captnconcrete

captnconcrete

    L3: Novice

  • Regular User
  • 111 posts
63
Getting Better
  • Server:Jay2
  • Alias:captn*

that messes shit up dr.!



#27
Aniky

Aniky

    L9: Master

  • Regular User
  • 2,617 posts
2,198
Is a bearer of wisdom

Donator

Nope, it's a separate download. I have that issue sometimes. Are you using ETL? Are you on Win10?

 

Normal ET and yeh, on win10, but somehow i think its got to do with nvidia drivers, since it worked without problems at beginning and then suddenly started crashing.



#28
Symfony

Symfony

    L3: Novice

  • Platinum VIP
  • 363 posts
292
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:Symfony
  • T-M:2-0

Donator

Normal ET and yeh, on win10, but somehow i think its got to do with nvidia drivers, since it worked without problems at beginning and then suddenly started crashing.

Could be the newer drivers maybe. I don't have the issue all of the time, just sometimes.



#29
DrSpreadem

DrSpreadem

    L3: Novice

  • Regular User
  • 185 posts
136
On the road to fame
  • Admin:0
  • Server:Jay1
  • Alias:Dr.Spreadem
  • T-M:1-0

that messes shit up dr.!

its the only way i can play the game lol






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users