Jump to content
  • 0
Puni

Lags & Ping & FPS

Question

Hey guys.

 

well many of you may already know my problem, but I need help with it..

 

My ping should be 74 and it's unstable - going to 105 or 125 many times, or stays at 94..

My fps are never stays on maximum, setted to 90 max but got it only at spawn, whenever I'm out of it it's going down to 70-60-50 and even 25.

 

And my biggest problem is spikes of lags, dont know why is it.. got here two Screens of MTR, one while I'm playing ET and the other (with more packets sent) while nothing exept chrome is running.

 

Thanks guys.

 

 

Puni.

post-12296-0-46580400-1416861879_thumb.jpg

post-12296-0-44060700-1416861880_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

43 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Okay... thanks.  I'll give that a try next time the issue pops up.

 

Two more quick questions: (and pardon me if this is a noob thing... since I'm 62 and am still learning how computers operate)

 

1: Can I run a report for 100 packets, copy the results etc... and then immediately run a report for 500 packets etc. or do I have to go through the whole process of opening the saved winMTR file again?

 

2: Is this a complete diagnostic on my computer? Will this test isolate the problem/problems or just give you a better idea what it might be? cp, router, malware, my network server etc.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sorry if I will be hear as rude, but couldn't you open new topic ?

lol.. every time I get notfication about this topic I think someone gave me a solution, but figure someone else is asking questions on my topic.

 

And sorry for ignoring you'r questions, I just dont know the anwesers.

 

Puni.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Does anyone know how to solve my problems ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have you tried to unplug your modem for 5 minutes then plug it back in?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes I did, alot of times.

Does not help even a little :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I submitted a tutorial on how to use the program, I believe it is still awaiting approval. That way anybody can check it out and not have to hunt down a thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

What means the dark green here ? 

Worst the regular green spikes ?

 

 

post-12296-0-90698300-1418309677_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

it's not dark, but green missing.. So, probably an interruption\a fall of your bandwidth. It's related to your connection or your hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ohh, then I really need my new pc :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ohh, then I really need my new pc :P

lol.. I know you're afraid, but once again, do a backup of your datas and finally upgrade your OS Puniiii! For a Win7 64b for example!! I keep telling you this since at least 1 year!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I've did the backup, but still afraid :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

What Operating System are you currently running, Puni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Giving this a little bump presuming (but hoping not) that your problem is still occurring.

I wanted to post the steps on how to use the Intel Processor Diagnostic in the tutorial section so that anyone in the future can have easy access to it if they need help.
So here's the complete breakdown on how to use the program: http://fearless-assassins.com/topic/68039-computer-diagnostics-with-intel-processor-diagnostic-tool/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

a drop of fps can be a few things. if no settings in game helped so far, i would suggest you look into your processor and/or graphic card. update drivers may help. also overheating can cause those problems to. do you ear a weird fan noise? anyway clean your pc, remove the dust, clean your fans then check for overheating. i had a similar problem a few years back, a clean up and a new fan for my graphic card solved my problem.

 

hope this helps

Edited by rambozo37

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Don't Know If you have the F/a Thing it download where you can use a autoexec, Have you tried turning Punkbuster off? I dont think any of the servers run pb so its safe to turn off.

Another thing is if you have a Intel HT processor Id turn HT off in BIOS. I'd Turn off Sync Frames if you have that on and any GL settings off. 

 

Another thing.... play around with r_primitivies. Don't know what default is but try r_primitivies 2 I think 1 is default

Edited by Agent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×