Jump to content

Question

Hey all just started playing et again about 2 months ago, used to play on fa quite often and came back. Anyways over the last couple of weeks I've experienced more and more lag, my ping tripled it went from roughly 32 to now 90-100. I'm not sure as to what the issue may be and would appreciate any feedback

 

heres my pc specs I forgot to add

amd radeon hd 6700 series

6 gb ram, only 4 used on this hd with win 8 32bit

intel i3 570

 

not sure what else you need ask and ill find it

 

my wintmr log and cfg

wintmr etlag.txt

New Text Document.txt

Edited by Brew!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

amd radeon hd 6700 series

Did you tried to force the disabling of vsync on your AMD graphic card?

Allowed your ET.exe and the both Punkbuster "exe's" through your firewall? You might also try a port forwarding..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

vsync is off. and I have firewall disabled. I also run et on one core by setting the affinity. im not sure as to the technical side of network setup, so as for port forwarding im not sure where to start tbh

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

yes sorry my apologies I knew there was something I had forgot. I run direct connect and have wireless for my wifes laptop. so basically the modem and router are connected but go through my comp. Idk if this makes sense if not bear with me and ill try an aid a correct explanation. I appreciate your time on the matter

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

yes sorry my apologies I knew there was something I had forgot. I run direct connect and have wireless for my wifes laptop. so basically the modem and router are connected but go through my comp. Idk if this makes sense if not bear with me and ill try an aid a correct explanation. I appreciate your time on the matter

Did you checked that no one is using\stealing your connection? You might be well advised to add and to allow only the MAC addresses of all PC\laptop\tablet present in your house. That's what I do to keep my wifi secured at home.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have it pw protected and my wife is the only one with the pw which gets changed regularly. I don't feel that its in my router setting. No matter how good of a computer ive had et seems to lag more on some servers, so im guessing its isp related, or my network card itself?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I personally don't see an issue with your WinMTR report that makes me think "call your ISP".

Hmm... if anything your video card speaks out to me the most; what version of AMD Catalyst and OpenGL are you using? Just right click on your desktop and click AMD Catalyst Control Center, and then navigate to Information -> Software and you'll get a window like this:

post-9897-0-79688100-1409811606_thumb.png
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I personally don't see an issue with your WinMTR report that makes me think "call your ISP".

Me too, aside his huge ping on the server, there's no issues between him and his ISP and almost no packets loss. His cfg owns all the proper settings, like he mentioned vsyn is disabled on his AMD panel and firewall turned off while gaming.

Edited by Ann!b@l

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Run winMTR for silent1.clan-fa.com

 

for 100 packets.

 

You should have ping around 50 - 80. I believe it's routing issue somewhere by nlayer. I will see what I can do. 

 

For game lag post some lagometer screenshots.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

yea thanks guys I have the latest driver for amd that was the first step before I posted here, unfortunately I forgot to post things like that my bad.

daredevil I will post some lagometer ss aswell as wintmr silent tomorrow night

I sure do appreciate all the responses

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

here's the wintmr log from silent that you asked for

 

 

and ss from hardcore, but some were to big and ofc were the ones that had yellow on top and one with a red line

wintmr silent.txt

post-15109-0-30614600-1409968879_thumb.jpg

post-15109-0-43854600-1409968882_thumb.jpg

post-15109-0-51454500-1409968884_thumb.jpg

post-15109-0-18428800-1409968890_thumb.jpg

post-15109-0-65500100-1409968893_thumb.jpg

Edited by Brew!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

wintmr on hardcore . This time I let it go for 500. when I was on the server I had 115 ping, it keeps going up

hcore500.txt

Edited by Brew!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yelling at our management will get nobody anywhere. We've (as a clan) been busy with gamedays, keeping tabs on trouble players, etc. I assure you though that this has not gone forgotten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I wasn't yelling. I realize you have other things to deal with. My caps lock must've been on my apologies. I was just bumping it incase

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×