Jump to content
  • 0
lostcause

Enemy territory hard freeze

Question

Hi there guys,

I've got a fresh new build pc;

Asus RoG Maximus Hero vii motherboard
i5-4670k cpu running at 3.40ghz
8 gb corsair vengeance ram.
2 x ssd's running in raid 0
MSI GTX 770 2gb twin frozr gpu
Windows 7 sp1 ultimate.

On my previous pc ET would run fine.
Now I've done a fresh install, checked everything and even googled around for a few hours to see if I can find a solution but after about 20mins or so playing a map my pc freezes completely,
Having to then do a hard reboot. It's frustrating because when that happens it doesn't even leave a dump/log to see what's causing the issue.

Anyone of you have any advice on that?

 

 

 

played some ET silent mod on the FA servers and it didn't crash once.

Edited by lostcause

Share this post


Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

yikes sorry to here that 

its  a new one for me but we got some highly skilled monkey here that im sure will be able to offer some help

gl :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Does the game crash? Did you checked processor use with task manager? Check also Event viewer to see if there's any errors or warnings displayed and related to ET.

 

Edited by Ann!b@l

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Does the game crash? Did you checked processor use with task manager? Check also Event viewer to see if there's any errors or warnings displayed and related to ET.

 

 

processor use is only like 25-30 percent the game doesn't crash back to win desktop it just freezes completely, no ctrl+alt del. Have to reboot pc. :(

 

will check event viewer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
I had the same problem .. 4 weeks ago 

I'll do a couple of questions

 

¿¿you checked the CPU temperature ??? 

  ¿¿¿ the cpu is well ventilated ?? 

¿¿fans are running the processor and graphics card good ???

¿It freezes you alone when you're playing another game or et also ??? 

¿Are you ever just to reboot normally use such as using internet, etc ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

I had the same problem .. 4 weeks ago 
I'll do a couple of questions
 
¿¿you checked the CPU temperature ??? 
  ¿¿¿ the cpu is well ventilated ?? 
¿¿fans are running the processor and graphics card good ???
¿It freezes you alone when you're playing another game or et also ??? 
¿Are you ever just to reboot normally use such as using internet, etc ???

 

 

cpu is not running high 38-45

cpu is well ventilated

gpu is running fine

ET is the only game that freeezes

I never have to reboot only when ET freezes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

mmmhhhhh well I think we can rule out the cpu for now ... 

¿Do you already did it with a full antivirus scan ?? 
¿Did you do a scan or if the hard disks fail.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How you did your fresh install of ET? I guess you had a backup from your previous rig and copied\pasted the files but maybe launched ET before pasting those files..

 

 

Whatever, try this:

1. make sure you have a backup of the files you want to re-use (etkey,config,..).

2. uninstall first Punkbuster and don't forget to delete also the hidden folder after its uninstall in: C:\Users\Name\AppData\Local\Punkbuster\ET (delete the ET folder only in case you own other games using Punkbuster).

3. uninstall ET.

4. run CCleaner and clean the registry with the allocated feature for this purpose.

5. reboot your pc.

6. run CCleaner again to make sure nothing of previous ET install was left in the registry. If it's the case repeat the process 4 and 5.

7. re-install ET & Punkbuster. Once finished, don't launch your game yet.

8. copy\past the files you backed up into your fresh install.

9. copy\past the backup of your etkey into C:\Users\Name\AppData\Local\Punkbuster\ET\etmain.

10. now you can launch your game and load your cfg.

11. connect on server and see.

Edited by Ann!b@l
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

mmmhhhhh well I think we can rule out the cpu for now ... 

¿Do you already did it with a full antivirus scan ?? 
¿Did you do a scan or if the hard disks fail.?

 

 

It's a brand new build.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It's a brand new build.

It's if the problem is only on ET try the advice of @Ann!b@l 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Any news?

 

I've formatted my pc and reinstalled windows 8.1 this time and it still does the same thing :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Specs of your psup? You did not mentioned it in your 1st post.

Edited by Ann!b@l

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Asus RoG Hero maximus vii motherboard

8gb corsair vengeance ram

MSI TWIN FROZR GTX 770 2gb gfx card

i5-4670k cpu @ 3.40ghz

650w corsair gold psu

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

you sure you made a clean et install, maybe your config or the etkey are what causing this problem like anni said, would recommend -window mode but since it's a hardfreeze wouldn't be much of help here :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.