Jump to content
  • 0
One*Click

Trouble starting ET

Question

Hi,

 

I just installed ET to a new computer and I get this error when I start it up:

 

"Couldn't load default.cfg- I am missing essential files- verify your installation?"

 

Downloaded it from the link on this website. Just wondering what I have to do to be able to play.

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

15 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Run as admin and see if it works

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Patch your et

http://fearless-assa...7-et-patch-260/

http://fearless-assa...-et-patch-260b/

 

extract to your etfolder

 

 

check if you have these files in your Etfolder

 

hunkusage.dat

servercache.dat

pak0.pk3

pak1.pk3

pak2.pk3

cgame_mp_x86.dll

qagame_mp_x86.dll

ui_mp_x86.dll

cgame.mp.i386

 

I'm thinking your missing the pak0, pak1, pak2 files which is usually the problem, if you are ill send them

Edited by Glyphz

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks man.

 

I have 2.6, but not 2.60B. Is there any unzip programs that you recommend?

 

Oh, and running through admin causes the same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

try Winrar to unzip

 

after check if your missing the pak0, pak1, pak2 files

 

if you are then I will send this these all you have to do is put them in your Etmain folder and start game

Edited by Glyphz

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have all the files, including all the pak.pk3, except the cgame.mp.i386. Maybe I just can't find it or something.

 

Now it's saying, "GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem"

 

......

 

Btw, I updated my drivers and downloaded directx and still same problem.

Edited by One*Click

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ET 2.60b win-x86 May 8 2006

----- FS_Startup -----

Current search path:

C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\pak2.pk3 (22 files)

C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\pak1.pk3 (10 files)

C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\pak0.pk3 (3725 files)

C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\mp_bin.pk3 (6 files)

C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory/etmain

 

----------------------

3763 files in pk3 files

execing default.cfg

couldn't exec language.cfg

couldn't exec autoexec.cfg

Hunk_Clear: reset the hunk ok

...detecting CPU, found Intel Pentium III

Bypassing CD checks

----- Client Initialization -----

----- Initializing Renderer ----

-------------------------------

----- Client Initialization Complete -----

----- R_Init -----

Initializing OpenGL subsystem

...initializing QGL

...calling LoadLibrary( 'C:\Windows\system32\opengl32.dll' ): succeeded

...setting mode 4: 800 600 FS

...using desktop display depth of 32

...calling CDS: ok

...registered window class

...created window@0,0 (800x600)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (4)

...setting mode 4: 800 600 FS

...using colorsbits of 16

...calling CDS: ok

...created window@0,0 (800x600)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver

...initializing QGL

...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available

...shutting down QGL

----- CL_Shutdown -----

RE_Shutdown( 1 )

-----------------------

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

U need to have OpenGL drivers. Update your GPU drivers.

 

Also it seems issue with your resolution?

 

...WARNING: could not set the given mode (3) ?

 

Try r_mode 4 through command line. See if that works.

 

Did u used this download link: http://fearless-assassins.com/files/file/774-enemy-territory-full-version/

 

?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you don't know how to find your graphic card

 

go to start then run and type in dxdiag when the screen pops up click on display...right there it should say the name

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't have etconfig.cfg because I can't even boot up the game, so I'm not sure how I can change r_mode. It also says it was unable to exec autoexec.cfg

 

The thing is, I have downloaded ET on this computer with the same graphics card and everything. I reset it to factory conditions about a week ago, but I have never updated any of my drivers prior to the reset. The reason I haven't updated my graphics driver is because when I go on Intel, it tells me that I have a customized computer manufacturer driver and that installing a generic driver could cause errors. So i don't bother because I'm a computer noob.

 

I've visited my manufacturer site and they told me that I have the latest drivers.. even though I think they're wrong lol.

 

I can play all my other games fine, except ET. Still haven't tried a few though. If it's too much of a hassle I'll just move on.

 

Btw, I have a Mobile Intel HD Graphics. The driver is Intel Processor Graphic 3000.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This error is normally caused when you use an unsupported r_mode. Never heard of this error on first launch .

You could try to make a shortcut for and add r_mode 4 in the path.

Edit:

"C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\ET.exe" +r_mode "4"

Edit2: if it still doesn't work add ";r_stereo "0""

Edited by QuoVadiS

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This error is normally caused when you use an unsupported r_mode. Never heard of this error on first launch .

You could try to make a shortcut for and add r_mode 4 in the path.

Edit:

"C:\Program Files (x86)\Wolfenstein - Enemy Territory\ET.exe" +r_mode "4"

Edit2: if it still doesn't work add ";r_stereo "0""

 

Tried it already. Still the same error. My screen flashes grey, then to my desktop, then black, then back to my desktop. Don't know if that helps.

 

I think it's about time to give up :(

 

If I can play CS:source and CS:GO then is that weird?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

These 2 games both run by directx. Try to update opengl? Don't have any more ideas left, I will do some research when I get home tomorow.

 

PS: directx and opengl are both differant graphic library.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just can't figure it out. Can play every game but ET. I'm just moving on lol.

 

Thanks for the help though! Much appreciated.

 

This can be locked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×