Jump to content
  • 0
Scream

Can't run ET

Question

Hello.

 

So, I bought a new notebook today (too lazy to type specs in here, just type toshiba c600-1cn in google). I installed ET, and then problems started.

Everytime I try to run it it shows grey screen and a message 'ET.exe stopped working', Oh, it's windows 7 64-bit. i think I tried everything. i used Medic's tutorial, didn't help. Chuck sent me his pb folder, still nothing. Call of Duty works fine, i just can't run ET ;x

 

Any ideas how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Run it as admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
I've been running ET on Win 7 x64 since the 7600 build of Win 7 Enterprise x64 was released on MS Technet forums. You must run the game in Win XP SP3 and tick the box 'run as administrator' (or PB will not work properly). If it still doesn't run (as in launch), you'll have to go from there on your own. Look at different video drivers and such - and change the compatibility mode for the setup.exe in some cases. I haven't had to do this but some have gotten lucky. Also, if you do get everything running great there are many that still get API kicked via PB when switching resolutions or from full screen to windowed without exiting the game, but that is easily fixed. Just don't switch resolutions. Good luck - Merry Christmas - & keep us posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Run it as admin.

 

Already suggested that, apparently that solved nothing.. =/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Delete any processes that seem unecessary. I had a rare glitch in vista with an ASUS computer once and apparently some default but useless asus process caused some bugs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Only few processes are active. Anyways, console shows me something like this now:

ET 2.55 win-x86 May 27 2003
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Windows\system32/etmain

----------------------
0 files in pk3 files
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Couldn't load default.cfg - I am missing essential files - verify your installation?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

try reinstall et in a different directory

why is it in system32, did you unpack et there? it should be wolfenstein -enemy territory folder, or are you starting et in that folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

try reinstall et from a different source?

why is it in system32, did you unpack et there? it should be wolfenstein -enemy territory folder, or are you starting et in that folder?

 

Will try.

 

No idea, it is installed in c/program files (x86)/w:et

 

edit. I also tried 2.60b, didnt work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

make a new shortcut from the et.exe in your et folder, I think your current shortcut is in system32 folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ya, why is it?

 

But that issue means you are missing a file that pretty much makes ET boot up, re-download it. Here's a link: http://download.cnet.com/Return-to-Castle-Wolfenstein-Enemy-Territory-full-install/3000-7441_4-10243510.html

 

But, .55 can not run on Windows 7, only .6b will work. Correct me if i'm wrong.

 

.55 does work on win7 :) I only just upgraded to 2.6b :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So i will ask one question. I gonna buy new PC with windows 7 64 bit and will i get same problem as Scream got ?? :o

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So i will ask one question. I gonna buy new PC with windows 7 64 bit and will i get same problem as Scream got ?? :o

i have a win7 64-bit and havent had any of these problems. All i had to do was run as admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I think i've tried everything. Even downloaded portable version of ET...

Bad luck

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I think i've tried everything. Even downloaded portable version of ET...

Bad luck

 

wut portable version ^^

 

 

i just putted the normal version on usb stick works fine :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So you reinstalled ET in arbitrary folder like C:\Games\ET and still same error message?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

About Us

We are glad you decided to stop by our website and servers. At Fearless Assassins Gaming Community (=F|A=) we strive to bring you the best gaming experience possible. With helpful admins, custom maps and good server regulars your gaming experience should be grand! We love to have fun by playing online games especially W:ET, Call of Duty Series, Counter Strike: Series, Minecraft, Insurgency, DOI, TF2 & Battlefield Series and if you like to do same then join us! Here, you can make worldwide friends while enjoying the game. Anyone from any race and country speaking any language can join our Discord and gaming servers. We have clan members from US, Canada, Europe, Sri Lanka, India, Japan, Australia, Brazil, UK, Austria, Poland, Finland and many other countries. It doesn't matter how much good you are in the game or how much good English you speak. We believe in making new friends from all over the world. If you want to have fun and want to make new friends join up our gaming servers and our VoIP servers any day and at any time. .

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.