Jump to content
  • 0
Scream

Can't run ET

Question

Hello.

 

So, I bought a new notebook today (too lazy to type specs in here, just type toshiba c600-1cn in google). I installed ET, and then problems started.

Everytime I try to run it it shows grey screen and a message 'ET.exe stopped working', Oh, it's windows 7 64-bit. i think I tried everything. i used Medic's tutorial, didn't help. Chuck sent me his pb folder, still nothing. Call of Duty works fine, i just can't run ET ;x

 

Any ideas how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

^ - my question too. Did you get rid of all your portable & normal ETs before you installed again (ET is rather independent when it comes to shortcuts...) :D ?

 

Did you try to click ET.exe in c/program files (x86)/w:et ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So you reinstalled ET in arbitrary folder like C:\Games\ET and still same error message?

 

yeah

 

^ - my question too. Did you get rid of all your portable & normal ETs before you installed again (ET is rather independent when it comes to shortcuts...) :D ?

 

Did you try to click ET.exe in c/program files (x86)/w:et ?

 

Are you kidding me? your post is as useless as posts like 'run it as admin'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Haven´t had any laptopz so my wild guess is Win7\laptop has some tighter security settings as PC? So if you install ET try to locate where it has isntalled it(first posts system folder is defenetly wrong and Win7 doesn´t give access to this folder) and mess with security settings. Give ET more permissions. The thing is that to get it back to normal afterwards the easiest way is to reinstall. So your choise ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Haven´t had any laptopz so my wild guess is Win7\laptop has some tighter security settings as PC? So if you install ET try to locate where it has isntalled it(first posts system folder is defenetly wrong and Win7 doesn´t give access to this folder) and mess with security settings. Give ET more permissions. The thing is that to get it back to normal afterwards the easiest way is to reinstall. So your choise ;)

 

I run on a 64bit win7 laptop :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

C:\Windows\system32/etmain

 

Directory indicators are \ in windows, not /. So I think that that is why he cannot find the files. I'll try to rummage into my logs tonight to see whether I have the same (use of / instead of \).

 

Right now, that is the only thing that I think could be the problem. Can you post another log like that but from installing it in a proper directory (program files)?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are you kidding me? your post is as useless as posts like 'run it as admin'.

 

Good. Good for you! Good luck with your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

After directory was fixed, every time et started, it would freeze at the intro (before intro starts playing) and a windows error message would pop up -saying the application has stopped working, (but it gave no important information).

Tried xp service pack 2, 3, and windows 98 compatibility modes but still same problem.

 

the game ran fine in dedicated mode

Call of duty works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Think I'm gonna stop playing ET regularly. Will play like once per week on my old laptop. I tink I've already tried everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ahhh i just installed it on my labtop which is also 64-bit Windows 7.

 

This is what I did:

1.) Download ET from planet wolfenstein. Also got the 2.60b patch..

2.) Installed it. Start ET.. created the profile.. At first when I joined jay1, it crashed.

 

It also crashed when I changed the resolution to 1280x1024 or any other.. So I put my labtop screen resolution

in a config and loaded it after I start et.. It seemed to work.

 

Then I applied the 2.60b patch

Joined ET, jay1 and worked like a charm.. Crashing stopped :D

 

I just installed it just to see If I get a problem like you do, but I guess its just your computer. Sorry ::i

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Couldn't load default config probably means the config has some settings that are incompatible with your laptop. Folder location etc, are fine. Change your default config so that r_customheight (native laptop height), r_customwidth (native laptop width) and r_mode -1 are included in your config. They are the most likely settings to be incompatible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Couldn't load default config probably means the config has some settings that are incompatible with your laptop. Folder location etc, are fine. Change your default config so that r_customheight (native laptop height), r_customwidth (native laptop width) and r_mode -1 are included in your config. They are the most likely settings to be incompatible.

 

I don't have default.cfg so I can't do much.

 

Was it you that deleted my reply, Scream? :)

 

If you have nothing useful to say, do not post useless posts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That's no way to run a forum, man. You talk to me, I answer you, you delete my post. That's not cool.

 

btw, I took a screenshot.

Edited by Weedkiller

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Maybe a stupid comment but did you try to play within a virtual machine (vmware player or something)

 

on a linux or something

 

 

I once had some problems (from totally different kind) and could play on virtual machine (bit stupid): ubuntu

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't have default.cfg so I can't do much.

 

 

 

If you have nothing useful to say, do not post useless posts.

 

sorry for double post

 

 

default.cfg is in pak0.pk3 for the case you don't know (I guess you know but...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×