Jump to content
  • 0
Coconut

broken sound of gunfire // NQ1 server

Question

hello. 

 

i have not played on nq1 server for a long time ("f|a hardcore" forever), but when i returned, i had a problem with the sound of shooting. i remember the same bug was after updating the mod when new weapons were added (venom). however, other players don't have this problem when i spec them. i deleted the mod folder and config, but it didn't help. after installing etl, the problem remains the same. i dont have this bug on nq2 and other servers and mods.

 

i recorded a videos of two clients as an example.

 

et 2.60b:

 


etl2.76:

 


———

I hope this problem is fixable. I don't want to change my computer for this.

p.s. thanks guys from discord (Eireannanl and El) for trying to help me :' D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

/snd_reload then /snd_restart

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for making a post about this bud. I find it a bit odd that the problem also happens on a clean install so I'm thinking it may be an issue with your FPS. It looks like you're getting quite a bit of stutter when it happens so could you set a few things in game for me and post a video of it please:

Turn on lagometer /cg_lagometer 1

Show FPS /cg_drawfps 1

Set primitives /r_primitives 2

 

  • Thanks 1
  • 100 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@slayer it didn't help....
@elel ok, 5 min

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

p.s. without video recording, i have a stable 125 fps

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well I'm stumped, sorry I can't be of any help. I've never seen this problem before and it doesn't make sense to me that you only get this issue on NQ1 but it works just fine on NQ2. Hopefully someone else will respond with the answer.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Could be a good idea to do /cvar_restart and see if the issue still persists, if it does, best bet is to delete noquarter folder and redownload the files ^^

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

run it as admin,had probs with echosound ,running as admin fixed it

Edited by Gladiator
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 minutes ago, Gladiator said:

run it as admin,had probs with echosound ,running as admin fixed it

Alright, good you got it sorted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

nothings working... i think its time to close this topic. :'D this is probably a compatibility issue of my computer with nq1 server...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Check these also

Com_hunkmegs 256

Com_zonemegs 128

Com_soundmegs 128

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Do you happen to have two drives? You should maybe try a clean install on the other drive, but if you do not have two drives just try a clean install, don't exec any cfg or anything, also what windows are you running?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@whoami i already installed a clean version of the game without config, didnt help. i have one drive, win 10 x64

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 minute ago, Coconut said:

@whoami i already installed a clean version of the game without config, didnt help. i have one drive, win 10 x64

Try running in compatiblity mode for windows 7/8, and also does this happen on any other computer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

no, only on my computer

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)
2 hours ago, Coconut said:

no, only on my computer

I just test-fired the the various automatic weapons on NQ#1  I get the 'extra sounds" with the Thompson, mp-40, mp34, fg42, browning mg,  sten ,dual-lugers and maybe with the venom.  It does not seem to happen with the MG42, but it fires quickly anyway.  I had also noticed the smg-sound last week.  

 

It reminded me somewhat of the fast-firing on Beginners#1, but not quite.  The magazines empty in 5 seconds in full-auto on both NQ#1 and #2.

 

It starts after the first few shots on full automatic.  

 

The other players don't seem to have the issue.

 

 

 

I will have to run a local server and see what happens.  :D

 

 

Edited by RedBaird
mg42
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


About Us

We are glad you decided to stop by our website and servers. At Fearless Assassins Gaming Community (=F|A=) we strive to bring you the best gaming experience possible. With helpful admins, custom maps and good server regulars your gaming experience should be grand! We love to have fun by playing online games especially W:ET, Call of Duty Series, Counter Strike: Series, Minecraft, Insurgency, DOI, TF2 & Battlefield Series and if you like to do same then join us! Here, you can make worldwide friends while enjoying the game. Anyone from any race and country speaking any language can join our Discord and gaming servers. We have clan members from US, Canada, Europe, Sri Lanka, India, Japan, Australia, Brazil, UK, Austria, Poland, Finland and many other countries. It doesn't matter how much good you are in the game or how much good English you speak. We believe in making new friends from all over the world. If you want to have fun and want to make new friends join up our gaming servers and our VoIP servers any day and at any time. .

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.