Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Connection Interrupted - label constantly shown on screen

- - - - - enemy territory et network connection interrupted

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
boki

boki

    L3: Novice

  • ET Member
  • 207 posts
152
On a distinguished road
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A= boki >>>
  • Steam ID:boki_grozni
  • T-M:3-0
Contributor

Hi ET people, I have a strange issue. White letters, big on my screen - Connection Interrupted - are constantly there, flickering often very fast. There is no reason for that, and it happen even when I have 20 snaps and the lagometer is perfectly thin green and blue. But I came to the root cause - it is happening only when I set com_maxfps value greater than 125 (which my CPU can handle perfectly fine). So I think it is a matter of tine tuning between several parameters. I will eventually solve this, but to save some time, I wonder if anyone knows how to deal with it. An explanation of the root cause would be also nice.




Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
RedBaird

RedBaird

    What does this thing do? I will push it and see...

  • Leader
  • 6,180 posts
4,851
Glorious beacon of light
  • EvolveHQ:FA_Redbaird
  • Admin:20
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=RedBaird
  • T-M:ET: 13-4

Donator

Got a short demo of it?  Don't bother as the replay will not show the "connection interrupted" because ET is not then connected to the Internet and will show no connection troubles.  :)

 

 

ADDED:

 

I Googled wolfenstein flickering connection interrupted and found an interesting 13-year old thread on Splash Damage.

 

When I increased my max fps to 333, I began having the symptoms that you describe.  I also had that at 300, but not at 250.  The problem also disappeared when I looked at certain textures.  :)  I was in the second Axis spawn on GoldRush.


Edited by RedBaird, 07 October 2016 - 04:36 PM.


#3
boki

boki

    L3: Novice

  • ET Member
  • 207 posts
152
On a distinguished road
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A= boki >>>
  • Steam ID:boki_grozni
  • T-M:3-0
Contributor

I found this, some guy Rain wrote it on http://forums.warche...on-Interrupted:
 


"Connection interrupted" technically means that the client is more than 64 (CMD_BACKUP) commands (i.e. usercmd_ts) behind the server, so the onset of high-framerate weirdness depends on your latency to the server. Since the engine generates a client command internally for every frame rendered (even though it doesn't actually send one every frame.)

For example, if you have 2000ms latency on the dot and you're getting over 32fps, you'll end up over 64 commands behind and the client will display "connection interrupted." Likewise, if you have a 150ms ping (plus 50ms for the worst case inter-snapshot delay = 200ms), the game will stop working properly when you exceed 320fps. When you're on a network with lots of jitter (e.g. the intarweb), it's quite easy for things to bounce around enough that you'll see "connection interrupted" flicker quite a bit at really high framerates even if your ping isn't all that high.


#4
RedBaird

RedBaird

    What does this thing do? I will push it and see...

  • Leader
  • 6,180 posts
4,851
Glorious beacon of light
  • EvolveHQ:FA_Redbaird
  • Admin:20
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=RedBaird
  • T-M:ET: 13-4

Donator

I found this, some guy Rain wrote it on http://forums.warche...on-Interrupted:
 

 

That is the same one that I found.  That is why I gave you my search terms.  :)



#5
Chuckun

Chuckun

    The Chuckunator

  • Co-Leader
  • 5,935 posts
1,658
Name known to all
  • Admin:19
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:=F|A=TeaAndScones
Contributor

I'll give this a go too.  Strangely, since updating from 4mbps broadband (100-180ms) to 74mbps fibre optic (20-30ms), I have really bad lag with connection interrupted when I try play ET now :(



#6
Vetter2003

Vetter2003

    L3: Novice

  • ET Member
  • 247 posts
220
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Jay1
  • Alias:Vetter
  • T-M:1-0

Donator

Had the same issue Boki, Since I got my new system I was playing around with FPS to see what it could handle. I could run 333 FPS steady but connection interrupted was constantly flickering on my screen. I lowered down to 200 FPS and no more connection interrupted. 

 

Now when I'm spec'ing someone on certain players I'll get the connection interrupted flickering, so not sure how that all works but yeah same deal good  ping, no lag, just think its pushing more information than my connection can handle.

 

VETTER



#7
SunLight

SunLight

    L11: Assassin

  • Clan Friend
  • 5,093 posts
3,229
Is a bearer of wisdom
  • Admin:10
  • Server:ETSW2
Contributor

"some guy Rain" is one of etpro coders and also worked at ET 2.60b, or is some other Rain with the same nick.

 

"There is no reason for that" = "I don't know why" :P

 

That being said, you also play with a high ping, if you read that description from Rain, it's also another reason. Why do you need more than 125 fps? Over a certain fps value the advantage is almost nonexistent



#8
Vetter2003

Vetter2003

    L3: Novice

  • ET Member
  • 247 posts
220
Will become famous
  • Admin:12
  • Server:Jay1
  • Alias:Vetter
  • T-M:1-0

Donator

Why do you need more than 125 fps? Over a certain fps value the advantage is almost nonexistent

 

 

Valid point and I agree, but I was just testing out my new computer and was puzzled by the connection interrupted when set to high FPS







Also tagged with one or more of these keywords: enemy territory, et, network, connection interrupted

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users