Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

FPS drop on R9270x

- - - - -

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#16
2rk

2rk

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 33 posts
30
Getting Better
  • Server:Silent #1
  • Alias:2rk'ich.
İ am not pretty sure its gonna work on silent,
Try: no for sync every frame and
Off for Gl Extensions

Gl


Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#17
-=HipKat=-

-=HipKat=-

    L6: Expert

  • Platinum VIP
  • 860 posts
604
Has a brilliant future
  • Xbox Live:HipKat2000
  • EvolveHQ:HipKat
  • Admin:7
  • Server:Jay1
  • Alias:Saint Anger
  • Steam ID:HipKat200030$

Ye i did it just LOL where this shoot come from i dont see :XD !Request cfg make smth like this :D :lol: :lol:

OK i made default cvar restart lowes posible seting in game result Fps drop to 40
2ui96yo.jpg


Ugh.I hate low graphics

#18
Vanaraud

Vanaraud

    L10: Grand Master

  • ET Member
  • 3,410 posts
822
I am just really nice
  • Admin:15
  • Server:Jay2
  • Alias:Vael
  • T-M:ET:2-1
Contributor

*You are making an assumption that its Graphics related, afaik its NOT. Have Fury X and still I have FPS drops to 60-70FPS. Doesn´t matter if I lower or raise graphics settings.

 

The thing is ET is 1) old and running on 1 core, so more GHz on 1 core helps more. 2) Its MP and it´s CPU dependent and network\ISP dependent.

 

I can play on HC with 16 vs 16 with stable 125FPS, but as soon as I join in server with more players I get massive FPS drops and yellow spikes on net side also.

 

Have tried OC CPU\RAM with no avail. Checked net usage, its somewhere 150KB\s, and I have 20Mb\s connection. I guess its more related how fast nodes are in between you and server- winMTR can show you that partially.

 

I also noticed that listening to DnB drops my FPS as soon as bass drops on song;) So might be that integrated sound card is adding latency on CPU- you can check that with Latency Monitor- http://www.resplendence.com/main

 

To conclude it, I´ve given up after this thread: http://fearless-assa...= power hungry

 

*And now to go to the beginning where every topic about lag recognition should start: http://fearless-assa...gnize-your-lag/

 

PS Havent tried yet to tweak packets size sent by netcard, and haven´t tried separate sound card, though I have hardly any faith in them. What kills FPS is google chrome, real correlation with running youtube on adobe flash mode. Even when the buffering is completely stopped!



#19
Flible

Flible

    L4: Apprentice

  • Regular User
  • 506 posts
365
Has a spectacular aura
  • Admin:4
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:Flible

Try compatibility mode. Windows 7 has really killed off a few games' FPS for me too when I still had it, without there being a reason for it. It seems to do better with new games, haha

Could also try setting lower bitmode.



#20
+ Krusnik87

Krusnik87

    L5: Journeyman

  • + Silver VIP
  • 602 posts
518
Has a brilliant future
  • Admin:11
  • Server:Insurgency
  • Alias:=F|A=Krusnik87
  • Steam ID:STEAM_0:0:10124612
  • T-M:ET: 2-1

Donator

I may be wrong, but.... With such a config, this buddy should be able to run ET with max settings, nope?

 

Well almost, as varanaud said, this is an old game which isn't optimized for multicore processor. And the biggest reason (imo),

is the... lag, if the server (or you, or both) is/are lagging, you'll get a serious drop of FPS, no matter how much powerfull you PC is.



#21
TASSY

TASSY

    L1: Learner

  • Regular User
  • 22 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

*You are making an assumption that its Graphics related, afaik its NOT. Have Fury X and still I have FPS drops to 60-70FPS. Doesn´t matter if I lower or raise graphics settings.

 

The thing is ET is 1) old and running on 1 core, so more GHz on 1 core helps more. 2) Its MP and it´s CPU dependent and network\ISP dependent.

 

I can play on HC with 16 vs 16 with stable 125FPS, but as soon as I join in server with more players I get massive FPS drops and yellow spikes on net side also.

 

Have tried OC CPU\RAM with no avail. Checked net usage, its somewhere 150KB\s, and I have 20Mb\s connection. I guess its more related how fast nodes are in between you and server- winMTR can show you that partially.

 

I also noticed that listening to DnB drops my FPS as soon as bass drops on song;) So might be that integrated sound card is adding latency on CPU- you can check that with Latency Monitor- http://www.resplendence.com/main

 

To conclude it, I´ve given up after this thread: http://fearless-assa...= power hungry

 

*And now to go to the beginning where every topic about lag recognition should start: http://fearless-assa...gnize-your-lag/

 

PS Havent tried yet to tweak packets size sent by netcard, and haven´t tried separate sound card, though I have hardly any faith in them. What kills FPS is google chrome, real correlation with running youtube on adobe flash mode. Even when the buffering is completely stopped!

Yep i guess you right Power Hungry+ IDTech3 game that uses OpenGL 1.0 Ati drop support for this pff ;X (or maby im wrong)

But yer Etpro stable 125fps and like you say more ppl more FPS drop+my CPU definitly v889 (atlest im happy that some game MP like DB run rly nice and new game SP )

I guess Nvidia win  :ph34r: and intel :P

I will wait for Zeni cores and see what brings 

Well Thanks all  we can close topic and mark ass explained



#22
-=HipKat=-

-=HipKat=-

    L6: Expert

  • Platinum VIP
  • 860 posts
604
Has a brilliant future
  • Xbox Live:HipKat2000
  • EvolveHQ:HipKat
  • Admin:7
  • Server:Jay1
  • Alias:Saint Anger
  • Steam ID:HipKat200030$

I edited my cfg to this post http://fearless-assa...= power hungry (thanks vanaraud) and saved it as a new CFG, joined the server and had major, major lag spikes after doing /cvar_restgart and /vid_restart. Couldn't get it fixed no matter what UNTIL, I went to my ET folders .../jaymod/profiles/hipkat/ and deleted everything, then rejoined and exec'd my new cfg. FPS lag was MUCH better and got consistently 19-20 snapshots in lagometer. Also found some things in my cfg were misspelled, like loadbias was lodbias, etc, so those codes were doing nothing.

 

Now how do you assign ET to just one core?


Edited by -=HipKat=-, 17 April 2016 - 04:00 AM.


#23
BossHK

BossHK

    L3: Novice

  • Regular User
  • 261 posts
110
On the road to fame
  • Server:None
Contributor

I'm pretty sure you lag because your card that draws graphical things to your screen is not powerful enought, try buying 2 more and see if that helps. /s


Edited by BossHK, 17 April 2016 - 04:44 AM.


#24
Ann![email protected]

Ann![email protected]

    L11: Assassin

  • Leader
  • 5,152 posts
6,621
Honorable bastion of truth
  • EvolveHQ:FA_Annibal
  • Admin:20
  • Server:Jay3
  • Alias:[email protected]
  • T-M:ET: 20-14

Now how do you assign ET to just one core?

either you use this known tool for ET: http://fearless-assa...ity-version-14/

 

either you simply use task manager but the change will not be permanent and will have to set it again each time you run ET.

 

either you use one of those below according your OS:

http://www.prnwatch.com/prio/ (up to win7)

http://systemexplorer.net/ (up to win8)

https://bitsum.com/free-verses-pro/ (up to win10)

http://www.bill2-sof...ger/index.shtml (up to win7)

and so on.. there's a plenty of such tools.


Edited by Ann![email protected], 17 April 2016 - 05:06 AM.


#25
Haruhi Suzumiya

Haruhi Suzumiya

    L3: Novice

  • Regular User
  • 279 posts
217
Will become famous
  • Server:None
  • Alias:Haruhi Suzumiya
  • Steam ID:http://steamcommunity.com/id/HaruhiiSuzumiyaa

It would be absolutely amazing if ET allowed for the use of rivatuner to get massively high picmip and loadbias.  Solid textures, visible crosshair, extremely visible players... There would be nothing to get in the way of your aim/tracking.  I'd like to mess with the engine and open a server where this is possible.  

 

Ye i did it just LOL where this shoot come from i dont see :XD  !Request cfg make smth like this  :D  :lol:  :lol:

 

OK i made default cvar restart lowes posible seting in game result Fps drop to 40

2ui96yo.jpg






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users