Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

mouse acting wierd

- - - - -

Best Answer RedBaird, 10 December 2015 - 11:31 PM

Oh, i also did disable the setting under properties/compatibillity- adjust desktop with high DPI

 
I found something when searching about a different ET & Win10 problem. I remembered your mouse problem and came by to post.  Your fix sounds like it might fix his problem! I will link to here. :)
 

BTW, another mentions the mouse moving by itself and when he followed a suggestion to turn down the mouse-resolution, it was fixed.

Go to the full post »


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

Hi guys,

 

New here , so little introduction.

I am Marius de Groot from the Netherlands. 64 years of age. Years ago did run a clan playing mostly ET ( any mod ) and Battlefield. That was the SpiDar clan. But moneywise we didn`t get a lot of support and we couldn`t support a more expensive gameserver. We were connected with Gameservers( was one of the cheapest at that moment,but support there was BAD!! So...the clan did go TITS UP.

 

Now my question,hoping someone can help. Have a MX revolution mouse. Razer Lycosa keyboard. Mouse is acting normal in any program I am running. ( By the way,running win 10 pro 64 bit. ) 

But.........when I play ET, my mouse acts wierd. Not touching the mouse, the cursor starts slowly to go down or to right or left. No difference when I run it with setpoint/uberoptions, or without. Only when I play ET.

 

Need more info, please ask. Any help would be greatly appreciated.

 

Thanks.




Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
Shana

Shana

    L6: Expert

  • ET Member
  • 992 posts
666
Has a brilliant future
  • EvolveHQ:th3ory13
  • Admin:16
  • Server:NQ1
  • Alias:Th3ory, Shana
  • Steam ID:STEAM_0:1:72802134
  • T-M:ET: 11-6

http://fearless-assa...ic/76257-mouse/ :

Did you try
/in_mouse -1 or 1 or 2
/in_restart
/in_mouse

I know it's broken but helps sometimes with such mouse problems  :) (on linux in_mouse 2 changes a lot)

 


#3
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

Thanks for your quick reply Th3ory, but i don`t know what you mean? 

 

Is that a setting in ET or  setpoint?



#4
SiD

SiD

    Captain Jerkface

  • COD Member
  • 2,854 posts
4,248
Glorious beacon of light
  • Admin:15
  • Server:None
  • T-M:5-4

Donator

You using dual monitors by chance?



#5
Shana

Shana

    L6: Expert

  • ET Member
  • 992 posts
666
Has a brilliant future
  • EvolveHQ:th3ory13
  • Admin:16
  • Server:NQ1
  • Alias:Th3ory, Shana
  • Steam ID:STEAM_0:1:72802134
  • T-M:ET: 11-6

Thanks for your quick reply Th3ory, but i don`t know what you mean? 

 

Is that a setting in ET or  setpoint?

In game type in console
/in_mouse -1
/in_restart
/in_mouse

if -1 doesn't work use 1 or 2 value.



#6
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

hi Th3ory,

 

I`ve tried that and even did go in etconfig and changed it there, but...........it doesn`t save the changes, it returns all the time with default 1.

 

thanks for the help anyway. Long time ago that i had to go through al this, a bit rusty.


to +++SID, no not using dual monitors.



#7
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1

Hallo Marius

 

Je hebt hetzelfde probleem als ik een week geleden denk ik, mijn muis bewoog ook vanzelf, enkel in ET

 

Start ET

open console (knop ² onder escape)

/in_mouse

kijk welke waarde er staat (-1 1 2)

/in_mouse restart

/in_mouse -1 1 2 (wat je eerst had staan)

 

Toen was het probleem bij mij opgelost.

 

Groeten

Oly



#8
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

thanks oly for the quick reply, but i did all that. But...........all the time it returns with the default value......1.

Tried to change it in the etconfig file,but it returns to the default value 1.



#9
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

Probably i am rusty enough to not remember anymore how to handle these bloody configs...... :unsure:



#10
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

Sorry Oly, I am married with an American Lady and speak mostly English. I even get slapped for talking or writing English when i have conversations with Dutchies or in your case Neighbour Dutch.....lmao.

 

Dus, neem mij niet kwalijk dat ik je antwoord in English. Not that it would be a problem for you , i think you can write and speak English very well.

 

Groetjes Marius.



#11
AnG3L

AnG3L

    Sometimes i'm lost like a chicken with a spoon.

  • Leader
  • 6,776 posts
6,139
Honorable bastion of truth
  • EvolveHQ:1968angel
  • Admin:20
  • Server:Jay2
  • Alias:=F|A=AnG3L
  • T-M:ET: 36-23
    CoD: 1-0

Donator

Do you try to update your drivers ?



#12
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

yeppers,all my drivers are up to date. 

But will do what you advised me to do....... :rolleyes:



#13
SunLight

SunLight

    L11: Assassin

  • Clan Friend
  • 5,090 posts
3,225
Is a bearer of wisdom
  • Admin:10
  • Server:ETSW2
Contributor

I think there isn't such a thing as in_mouse in ET, maybe etlegacy, Quake or other game, but not in ET. You can set it to whatever you like but it's either zero or nonzero afaik.
(If you use Linux you have in_dgamouse, but Windows doesnì't have that setting).

To restart the input it's /in_restart

One question, does it move even when you are in the main screen or limbo menu (i.e. when you see the arrow), or it's just when you play?



#14
Dest!Ny

Dest!Ny

    Weeaboo Hax0r

  • ET Member
  • 1,800 posts
1,226
Name known to all

well if the adjustments you make in your .cfg file do not safe you should check if you folders are not set to 'read only'. when I updated to win10 most of my folders adjusted themselves to 'read only' and I lately heard more people who had problems with it



#15
DarKMyst

DarKMyst

    L3: Novice

  • Regular User
  • 60 posts
38
Getting Better
  • Admin:4
  • Server:Beginners #2

hi Sunlight,

 

What is de setting in etmain/etconfig changing then? It clearly is a setting in_mouse and a value of 1 ( in my case ) There is even a list with all the valeus for the settings where for in_mouse a value of -1, as suggested by some other members, that the value of windows will be implemented. I think that is what I need, because in windows the mouse is acting normal. And yes, it moves already in the main screen.

 

To Dest!Ny,

 

Good one, didn`t think about that.......gonna try that out.

 

Thanks guys.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users