Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Lag, lag, lag...

- - - - -

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

A month ago my old computer crashed...it was about 10 years old and had pathetic configuration but it was perfect for ET.
Now I bought new one...8Gb RAM, 3.2 processor, Radeon...I can play new games with no problems...but ET is ET...

...and on this computer it sucks. It keeps lagging no mater what I do. Connection is perfect...
I tried all in-game commands that I found on this forum...nothing...

Could it be...I had different version before, now I have that 2.6 from this site.
It doesnt hurt to mention that in "options" - connection type - it automatically goes "unselected" when I try to make it "modem"...




Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor

You should have 2.6b and not 2.6. If you downloaded from here it would be 2.6b and that's what you want. 

 

When you say lag, do you get less FPS or you warp? 

 

http://fearless-assa...gnize-your-lag/



#3
RedBaird

RedBaird

    What does this thing do? I will push it and see...

  • Leader
  • 6,197 posts
4,867
Glorious beacon of light
  • EvolveHQ:FA_Redbaird
  • Admin:20
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=RedBaird
  • T-M:ET: 13-4

Donator

With an AMD-Radeon graphics card, you may need to do /r_primitives 2 in console.  I had to do that when I updated my drivers.

 

Credit to whomever first mentioned that on these forums.   :)



#4
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

Crap...I downloaded few versions...I guess this is the wrong one...

It lags...well, if there is some big action on server I see something like 2 pictures per second...when I am alone on server with bots it lags like fuel dump on really busy day :/

Ill instail the right version and try that primitives thingy too, hope it helps :P



#5
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

2.6b version is installed now...its better, I can actually play...ping is around 200...but its still too laggy. I wrote maxpackets 100, prrimitivec 2, and rate 250000 commands in console. My connection type still goes form "modem" to "unselected".



#6
RedBaird

RedBaird

    What does this thing do? I will push it and see...

  • Leader
  • 6,197 posts
4,867
Glorious beacon of light
  • EvolveHQ:FA_Redbaird
  • Admin:20
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=RedBaird
  • T-M:ET: 13-4

Donator

2.6b version is installed now...its better, I can actually play...ping is around 200...but its still too laggy. I wrote maxpackets 100, prrimitivec 2, and rate 250000 commands in console. My connection type still goes form "modem" to "unselected".

Do you have an extra zero in the "250000"?  It should be about 25000.  The FA server may set it at 34000 when you play, which should be better.
 
Did you you have in console "prrimitivec 2" or "/r_primitives 2" ?  If you misspell a cvar, ET will just create a cvar by that name, which ET will then do nothing with.   :)

 

The connection type changing from "modem" to "unselected" is normal if you use a custom rate.  You don't want "modem" which means /rate 5000, for a 56k dialup modem or maybe ISDN.
 
Don't forget DareDevil's comments:
 

 
When you say lag, do you get less FPS or you warp? 
 
http://fearless-assa...gnize-your-lag/



#7
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor

2.6b version is installed now...its better, I can actually play...ping is around 200...but its still too laggy. I wrote maxpackets 100, prrimitivec 2, and rate 250000 commands in console. My connection type still goes form "modem" to "unselected".

 

Keep it auto. It's good. 25000 is low. unselect is fine. 



#8
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

Do you have an extra zero in the "250000"?  It should be about 25000.  The FA server may set it at 34000 when you play, which should be better.
 
Did you you have in console "prrimitivec 2" or "/r_primitives 2" ?  If you misspell a cvar, ET will just create a cvar by that name, which ET will then do nothing with.   :)

 

The connection type changing from "modem" to "unselected" is normal if you use a custom rate.  You don't want "modem" which means /rate 5000, for a 56k dialup modem or maybe ISDN.
 
Don't forget DareDevil's comments:
 

Extra zero and a typo :P
It still lags too much...I will try to instail that lagometer. I really dont know what could be the problem :/



#9
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

Okay, I tested that WinMTR program...here are results:

"------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|     cpe-109-60-62-224.st4.cable.xnet.hr -    0 |   40 |   40 |    0 |    1 |   34 |    0 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider"



I have no idea what this means :P



#10
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

Wait...now I see that I shuld run it with different packets...where do I write it? I dont see "packets" section in that program :P



#11
Unknown

Unknown

    L9: Master

  • Co-Leader
  • 2,492 posts
1,901
Name known to all
  • EvolveHQ:faunknown
  • Admin:19
  • Server:Jay1
  • Alias:Unknown*
  • T-M:ET: 29-16

Donator

In the field "Host" you type the address of server to test connection. for example you put the address of F|A Recruiting server: 8.9.4.227:27960 but without the last 5 numbers (port), so type only this: 8.9.4.227 in the field called "Host" and press Enter


Edited by Unknown*, 18 June 2015 - 02:38 PM.


#12
Unknown

Unknown

    L9: Master

  • Co-Leader
  • 2,492 posts
1,901
Name known to all
  • EvolveHQ:faunknown
  • Admin:19
  • Server:Jay1
  • Alias:Unknown*
  • T-M:ET: 29-16

Donator

Make sure that you installed the latest drivers of graphic card.



#13
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

In the field "Host" you type the address of server to test connection. for example you put the address of F|A Recruiting server: 8.9.4.227:27960 but without the last 5 numbers (port), so type only this: 8.9.4.227 in the field called "Host" and press Enter

Ups...Im noob for tehcnical things :P

Here are rezults for that server...I didnt know how long shold I run that program so I stopped it after couple of minutes:

"|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                   No response from host -    0 |  176 |  176 |    5 |    8 |   23 |   16 |

|                              10.10.6.93 -   19 |  101 |   82 |    0 |    9 |   27 |    7 |

|                              10.10.4.21 -   72 |   46 |   13 |    0 |    9 |   12 |    7 |

|                        dh120-38.xnet.hr -   16 |  110 |   93 |    0 |    9 |   22 |    7 |

|                        dh120-37.xnet.hr -   53 |   57 |   27 |    0 |    9 |   15 |   10 |

|                            212.162.29.5 -   42 |   68 |   40 |    0 |   11 |   33 |    9 |

|     ae-3-80.edge6.Frankfurt1.Level3.net -   37 |   73 |   46 |    0 |   61 |   76 |   60 |

|     ae-3-80.edge6.Frankfurt1.Level3.net -   56 |   56 |   25 |    0 |   61 |   71 |   71 |

|    ae-25.r02.frnkge03.de.bb.gin.ntt.net -   78 |   44 |   10 |    0 |   62 |   65 |   63 |

|                   No response from host -  100 |   36 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   36 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   36 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   36 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   36 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                               8.9.4.227 -    1 |  173 |  172 |    0 |  164 |  185 |  161 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider"



#14
Apache de Lagger

Apache de Lagger

    L1: Learner

  • Regular User
  • 13 posts
2
Unknown at this point
  • Server:None
  • Alias:Apache

Any feedback on last post?



#15
elcabron

elcabron

    Newbie

  • Regular User
  • 9 posts
3
Unknown at this point
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:elcabron

i actually have problems with lag, but this dont be for my computer, the reason is for the INFINITUM Internet , before this company get me a nice conection but now this suck my ping when i set /set rate 25000 or /cl_maxpackets 100 or 70 this dont change the conecction 

 

a question,  

 

i need change of intener or i need a other computer or wtf 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users