Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

fps

- - - - -

  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#31
Death_Reincarnated

Death_Reincarnated

    L3: Novice

  • Regular User
  • 186 posts
32
Getting Better

Either clean out your ET folders, OR, reinstall it. After reinstall run the basic config that the game supplies and see if everything is ok. Then instal your config. NOTE: Backup your ET key and other important files.

 

IF, the fps is still dropping then the issue is coming from your PC settings. FPS drops, in the most part, are not directly related to lag and/or server-side.




Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#32
Medusa

Medusa

    L3: Novice

  • ET Member
  • 234 posts
66
Getting Better
  • EvolveHQ:Medusa123
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • Alias:=F|A=Medusa
  • T-M:ET: 5-2

Either clean out your ET folders, OR, reinstall it. After reinstall run the basic config that the game supplies and see if everything is ok. Then instal your config. NOTE: Backup your ET key and other important files.

 

IF, the fps is still dropping then the issue is coming from your PC settings. FPS drops, in the most part, are not directly related to lag and/or server-side.

 

i was going to try this as i know its not my pc settings cause i havent changed anything everything is the same as it was when my fps didnt drop thats what i dont understand the only other thing i thought was a new graphics card :(



#33
Medusa

Medusa

    L3: Novice

  • ET Member
  • 234 posts
66
Getting Better
  • EvolveHQ:Medusa123
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • Alias:=F|A=Medusa
  • T-M:ET: 5-2

i could not think of your continuous fps drop. maybe do one ore more of the below temporarily or permanently? maybe, to isolate what is really causing them?

 

disable/unload any running antivirus/antimalware, messengers including xfire?

close all browsers?

unload P2P or any bittorrent software running in background?

check msconfig startup menus and start up services?

try lowering down your screen reso?

use gamebooster software?

disable windows updates, adobe flash update, java updates?

check com_maxfps value if it's fixed

move/rename or delete autoexec.cfg, etconfig.cfg and your config termporarily before starting ET? this includes the ones inside mods folder or profile folder?

disable vsync ?

disable triple buffering?

disable antialiasing?

hunk megs? i doubt

lower down your ET reso to lower values for a test and see?

check how much RAM Windows detected? maybe one slot is not working?

set your nvidia settings to performance mode to see any difference?

nvidia released a latest stable driver version few days ago, update your driver?

run PK3cleaner if that would help?

lastly, rename your current ET folder, download FA's ET full installer. Run ET with fresh config, no changes on anything and see your FPS value this time around?

 

lol how do i do most of that



#34
Death_Reincarnated

Death_Reincarnated

    L3: Novice

  • Regular User
  • 186 posts
32
Getting Better

Have you been server hopping much? i.e. played on various servers with different mods and custom vsays etc.

 

If your ET gets clustered because ofi this it may slow down your game performance - hence, why I suggested that you clean out your ET game or reinstall it.



#35
Medusa

Medusa

    L3: Novice

  • ET Member
  • 234 posts
66
Getting Better
  • EvolveHQ:Medusa123
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • Alias:=F|A=Medusa
  • T-M:ET: 5-2

Have you been server hopping much? i.e. played on various servers with different mods and custom vsays etc.

 

If your ET gets clustered because ofi this it may slow down your game performance - hence, why I suggested that you clean out your ET game or reinstall it.

 

yep reinstalled still the same thing so i downloaded game booster and its ok now



#36
PiNoY

PiNoY

    Your Number One Super Noob Bone Breaking Samurai

  • Leader
  • 3,710 posts
1,592
Name known to all
  • Admin:20
  • Server:Jay3
  • Alias:father
  • Steam ID:verpinoy
  • T-M:ET: 8-6
Contributor

are you saying that game booster fixed your problem? and the problem is not directly related to ET config or ET program? anyway glad that it's fixed now :)



#37
Medusa

Medusa

    L3: Novice

  • ET Member
  • 234 posts
66
Getting Better
  • EvolveHQ:Medusa123
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • Alias:=F|A=Medusa
  • T-M:ET: 5-2

are you saying that game booster fixed your problem? and the problem is not directly related to ET config or ET program? anyway glad that it's fixed now :)

 

it seems to be  at the min i knew it wasnt my config cause i havent changed anything in it thank you for all your help :)



#38
Death_Reincarnated

Death_Reincarnated

    L3: Novice

  • Regular User
  • 186 posts
32
Getting Better

Glad you got it fixed :).

 

So it looks like your PC was the culpirt - based on the fact that you issue was fixed when using 'game booster'.



#39
Medusa

Medusa

    L3: Novice

  • ET Member
  • 234 posts
66
Getting Better
  • EvolveHQ:Medusa123
  • Admin:14
  • Server:NQ1
  • Alias:=F|A=Medusa
  • T-M:ET: 5-2

Glad you got it fixed :).

 

So it looks like your PC was the culpirt - based on the fact that you issue was fixed when using 'game booster'.

 

yeah seems that way dont know what though lol :)



#40
-=First=-

-=First=-

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 800 posts
558
Has a brilliant future
  • Admin:15
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:=F|A=*[MEDIC]`###
  • T-M:ET: 14-10
Contributor

I'm having the same problem with my fps..not steady at all, bumping from 20 to 76 to 100 (when lucky:p). 
FPS are pretty much yoyoting 20-70

 

I've read a lot about configs and I worked hard on mine, I know almost everylines now. And it's suppose to be optimized for good fps :)

after reading that topic, i'll try :

 + http://fearless-assa...to-pk3-cleaner/ : done

 + gamebooster software? (any good one you advice?) Razer?

 + disable vsync. (help? how do i know if it's disable or not? If i'm getting over 60fps sometimes it means it's already disabled right?)

 

I'm playing on an ASUS  (2009) laptop, using wireless. Windows 7

Processor : Pentium ® Dual-Core CPU [email protected] GHz 2.30 GHz

RAM 4.00Go

Syst 64 bits
Monitor 60 Hz

Graphic card : mobile intel ® 4 series express chipset family (I never downloaded stuff for it so maybe that's it ? help? :P)

   -> i've download and install the update + restart my laptop. Lots of black screen during installation. Now, I got the latest version!
  -> it might have helped already, more 30-80 fork, so i set commaxfps to 76.9, and it's around those value but still yoyoting.

 

Thanks for feedbacks


Edited by -=First=-, 03 April 2014 - 06:58 PM.


#41
staticwarp

staticwarp

    L3: Novice

  • Inactive Member
  • 179 posts
73
On the road to fame
  • Admin:11
  • Server:Jay1
  • Alias:=F|A=staticwarp

Donator

 

Graphic card : mobile intel ® 4 series express chipset family (I never downloaded stuff for it so maybe that's it ? help? :P)

 

definitely update the driver for that, and see if the laptop manufacturer has any other graphics updates on the product page. i have a desktop with almost the exact same parts and specs but i've only been able to get it stable at 45 fps, so that might be a good cap to try. 



#42
-=First=-

-=First=-

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 800 posts
558
Has a brilliant future
  • Admin:15
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:=F|A=*[MEDIC]`###
  • T-M:ET: 14-10
Contributor

do you use a gamebooster ? i've downloaded and installed Razer, but still didn't create an account so not tried it.
 

yup i've updated the driver of the graphic card yesterday as said under the line of post :)
 

45 fps? you mean 43 (or 43.5 1000/23?) then ? :P

it will still kinda yoyoting btw 30 and 43 then, but that's kinda steady you'll say? 

with all i've done now, I kept the seta com_maxfps at 125 but i've bind j vstr to change maxfps to 76 (or 76.9 so more 77 ? if I divided 1000 by an exact number 13, why do we say then the magic number of fps is 76 :P)

it's now already better my fps, sometimes 100' values but yoyoting down to 30, few times 20, maybe 30% around 60






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users