Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Windows 7 and low FPS

- - - - -

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None
Hi guys

Well, since a month (more or less), I can't play ET because of very low FPS (15-20). It happen when I installed Windows 7.

I use the last drivers for my graphic card and my ethernet card (include ton my motherboard) and I updated punkbuster. My ping is stable.
ET.exe is running as an administrator. I tried to use compatibility mode (of Win 7) to lauch ET.exe. I defined XP SP3.

I tried to use default cfg instead of my personal .cfg, but always the same problem.

I even tried to play with a clean installation, without patch... always low FPS.

I didn't use anti-virus nor firewall. I install Antivir few days ago.



I really don't know how to fix that.

So, if someone can help me, I'll be happy. :yahoo

:thanks


Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
-=Medic=-

-=Medic=-

    L10: Grand Master

  • Honored Veteran
  • 3,148 posts
178
On a distinguished road
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • Alias:-=Medic=-
Contributor
since you upgrade to windows 7 then upgrade your graphic card :)

#3
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None
Well, I format the computer before installing 7. And I already use the latest drivers available.

#4
-=Medic=-

-=Medic=-

    L10: Grand Master

  • Honored Veteran
  • 3,148 posts
178
On a distinguished road
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • Alias:-=Medic=-
Contributor
lol upgrade your graphic card mean new one ^^

#5
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None
Oh ok ! I didn't understand that ! :sarc

But, with this GC and Vista, I had no problem. Why now with 7 ?

There is no other solution ? :/ 'cause I realy don't want to buy new one... to expensive for me now...

#6
-=Medic=-

-=Medic=-

    L10: Grand Master

  • Honored Veteran
  • 3,148 posts
178
On a distinguished road
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • Alias:-=Medic=-
Contributor
well you need to disable all graphic setting like sky and put all to very very bad looking and see

#7
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None
Ok, I'll try this. I.... Je te tiens au courant ! :thanks

Can you do for me a new autoexec.cfg with this settings ?

#8
-=Medic=-

-=Medic=-

    L10: Grand Master

  • Honored Veteran
  • 3,148 posts
178
On a distinguished road
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • Alias:-=Medic=-
Contributor
move your autoexec.cfg from etmain and create new one and put all those setting inside, voila teste ça:

seta cg_atmosphericeffects 0
seta cg_blooddamageblend 0
seta cg_bloodflash 0
seta cg_bloodtime 0
seta cg_brasstime 0
seta cg_coronas 0
seta cg_coronafardist 0
seta cg_fastsolids 1
seta cg_gibs 0
seta cg_marktime 0
seta cg_shadows 0
seta cg_showblood 0
seta cg_wolfparticles 0
seta r_allowextensions 1
seta r_allowsoftwaregl 1
seta r_clamptoedge 0
seta r_clear 0
seta r_colorbits 16
seta r_depthbits 16
seta r_detailtextures 0
seta r_displayrefresh 85
seta r_dlightbacks 0
seta r_drawsun 0
seta r_dynamiclight 0
seta r_ext_compiled_vertex_array 1
seta r_ext_compressed_textures 1
seta r_ext_nv_fog_dist 0
seta r_ext_texture_filter_anisotropic 0
seta r_fastsky 1
seta r_showsky 0
seta r_finish 0
seta r_flares 0
seta r_lodbias 2
seta r_nocull 0
seta r_nv_fogdist_mode GL_EYE_RADIAL_NV
seta r_primitives 0
seta r_roundimagesdown 2
seta r_simplemipmaps 1
seta r_subdivisions 20
seta r_texturebits 16
seta r_textureMode "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
seta r_picmip 3
seta com_maxfps 76
seta forcefps 76


#9
willin2reckk

willin2reckk

    L1: Learner

  • User
  • 13 posts
0
Unknown at this point

Hi guys

Well, since a month (more or less), I can't play ET because of very low FPS (15-20). It happen when I installed Windows 7.

I use the last drivers for my graphic card and my ethernet card (include ton my motherboard) and I updated punkbuster. My ping is stable.
ET.exe is running as an administrator. I tried to use compatibility mode (of Win 7) to lauch ET.exe. I defined XP SP3.

I tried to use default cfg instead of my personal .cfg, but always the same problem.

I even tried to play with a clean installation, without patch... always low FPS.

I didn't use anti-virus nor firewall. I install Antivir few days ago.



I really don't know how to fix that.

So, if someone can help me, I'll be happy. :yahoo

:thanks


Hey yama,

i had the same problem with low FPS on windows 7
the solution to the problem was right clicking on both pnkbstrb.exe and pnkbstra.exe
clicking on the compatability tab ..and checking "Run this program in compatability mode for Windows XP (service pack 3)"
hit apply and close it.
try that.
if you dont know where your pnkbstrb and pnkbstra files are...
just hit the start menu and search for each file there.
let me know if that works for u , it worked for me.

#10
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None

move your autoexec.cfg from etmain and create new one and put all those setting inside, voila teste ça:
[...]

Better but... no ! When I don't see players, I have a stable FPS to 76, but in fight, I only have 20-25.. :/

Maybe stupid question but I install BF2 and I have no trouble to play. Is that normal ? (I just install and play offline. I didn't modify options).

Hey yama,

i had the same problem with low FPS on windows 7
the solution to the problem was right clicking on both pnkbstrb.exe and pnkbstra.exe
clicking on the compatability tab ..and checking "Run this program in compatability mode for Windows XP (service pack 3)"
hit apply and close it.
try that.
if you dont know where your pnkbstrb and pnkbstra files are...
just hit the start menu and search for each file there.
let me know if that works for u , it worked for me.

Hi,

I tried this morning, but always low FPS. :mellow:

My GC is not very good... Maybe it's not enough powerfull to play ET on Win7. :(

#11
OnionKnight

OnionKnight

    On-IoN

  • ET Member
  • 1,998 posts
239
Will become famous
  • Admin:14
  • Server:None
  • Steam ID:https://steamcommunity.com/id/DarkPrinny
Contributor

Better but... no ! When I don't see players, I have a stable FPS to 76, but in fight, I only have 20-25.. :/

Maybe stupid question but I install BF2 and I have no trouble to play. Is that normal ? (I just install and play offline. I didn't modify options).


Hi,

I tried this morning, but always low FPS. :mellow:

My GC is not very good... Maybe it's not enough powerfull to play ET on Win7. :(


my friend had problems too but only with old games. Lol half life 1 (ya number 1) runs at 15 fps. Half life 2 runs at 80 fps. What gives? LOL

#12
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor

Hi,

I tried this morning, but always low FPS. :mellow:

My GC is not very good... Maybe it's not enough powerfull to play ET on Win7. :(


Post your full PC details.

#13
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None
Hello Daredevil,

Here's my PC

Motherboard : Asus P5K
CPU : INTEL Core 2 Duo E6550 2.33Ghz
RAM : G.Skill PC6400 2048Mo DDR2 PK (2x1024Mo)
GC : Asus EN7300GT Silent HTD 256 Mo
HDD : Seagate 320Go 7200 RPM S-ATA II 16Mo (Barracuda 7200.10) (OS and programs on this HDD - I have 2 more HDD of 500 Go and 1 external of 200 Go)
Monitor : 22" - 1680x1050, but I play on 800x600


:thanks

#14
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
Any anti virus you are using?

#15
Yama310

Yama310

    L5: Journeyman

  • Inactive Member
  • 713 posts
12
A step in the right direction
  • Admin:11
  • Server:None
Antivir, but I tried to shutdow the "Antivir Guard" and the problem is always here. No Firewall




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users