Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Jay3 Lag Problem

- - - - - jay3 lag winmtr

  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#16
Onni

Onni

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 40 posts
10
A step in the right direction
  • Admin:1
  • Server:Jay3
  • Alias:*Onni:]*
The lag is still there but not so much ping anymore, around 150 all the time, and of course lagometer looks a bit better. It's now like playing on US server :P. I hope it will get back to normal soon.


Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#17
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor

The lag is still there but not so much ping anymore, around 150 all the time, and of course lagometer looks a bit better. It's now like playing on US server :P. I hope it will get back to normal soon.


At the time of my posting it seems normal. From server to your IP:


|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 178.63.72.129 - 0 | 21 | 21 | 0 | 1 | 4 | 2 |
| 213.239.228.129 - 0 | 21 | 21 | 0 | 0 | 2 | 0 |
| 213.239.240.139 - 0 | 21 | 21 | 2 | 2 | 3 | 3 |
| 134.222.107.20 - 0 | 21 | 21 | 3 | 9 | 144 | 144 |
| 134.222.227.117 - 0 | 21 | 21 | 6 | 19 | 56 | 7 |
| 134.222.229.74 - 0 | 21 | 21 | 6 | 11 | 35 | 7 |
| 213.248.86.233 - 0 | 21 | 21 | 6 | 7 | 28 | 6 |
| 213.155.135.14 - 0 | 21 | 21 | 6 | 17 | 86 | 6 |
| 213.155.131.49 - 0 | 21 | 21 | 31 | 38 | 103 | 32 |
| 80.91.250.61 - 0 | 21 | 21 | 39 | 43 | 76 | 73 |
| 213.248.68.210 - 0 | 21 | 21 | 39 | 56 | 141 | 92 |
| 141.208.23.86 - 0 | 21 | 21 | 45 | 50 | 142 | 46 |
| 141.208.23.82 - 0 | 21 | 21 | 45 | 50 | 141 | 46 |
| 84.*.156.* - 0 | 21 | 21 | 61 | 65 | 116 | 62 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

#18
Onni

Onni

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 40 posts
10
A step in the right direction
  • Admin:1
  • Server:Jay3
  • Alias:*Onni:]*
Attached File  WinMTR_1000.txt   2.21KB   30 downloads

Then the last chance is to reinstall ET and PB, otherwise I don't have any idea what's causing the lag since I'm 100% sure that I don't have any downloads or updates running and others have been complaining about lag too.

Edit: With another computer from the same IP the ping seems to be normal wtf.. Running WinMTR with that computer too and will post the result here soon. Looks like it's indeed my PC..

Edited by Onni, 05 November 2012 - 08:05 AM.


#19
DFighter

DFighter

    L9: Master

  • News Reporter
  • 2,884 posts
1,530
Name known to all
  • EvolveHQ:dfighter
  • Admin:10
  • Server:Jay3
  • T-M:ET: 22-9
    CoD: 0-0
    TF2: 0-0
I am no winmtr expert altrough I would like to learn the knowlidge how it works
but seeing you're first report and now the latest report shows me the latest is more a problem at your side of the line.
but then again my knowlidge is limited so I might be wrong,would like to learn it through

Edited by DFighter, 05 November 2012 - 08:07 AM.


#20
Onni

Onni

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 40 posts
10
A step in the right direction
  • Admin:1
  • Server:Jay3
  • Alias:*Onni:]*
Attached File  WinMTR_1000_Valtzu.txt   2.09KB   40 downloads

That's from another PC, same IP. So, gotta start reinstalling. Thanks for help anyways

#21
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
Check the CPU usage on your PC. Disable anti virus, remove PB and try to play game. See if that fixes your issue. I am guessing you are having CPU starvation or high HD I/O when playing ET.

#22
Levi

Levi

    L6: Expert

  • ET Trial
  • 997 posts
134
On the road to fame
  • Admin:11
  • Server:Jay2
  • Alias:=F|A=NoCell
I figured out some of the problems with my lag was my computer's built-in hard-drive protection. If the computer moves ever so slightly it will lock the hard drive for a brief second making the screen freeze. If your computer has anything like this you could try turning it off.

#23
SkyeDarkhawk

SkyeDarkhawk

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 424 posts
14
A step in the right direction
  • Admin:12
  • Server:None
  • Steam ID:SkyeDarkhawk
Got caught up in trying to vote early (apparently my polling location doesn't support early voters), and forgot about running the report earlier today.
However, for this timestamp, I've attached my latest WinMTR.



If your PC is causing lag, check for running services and applications.
Add your ET folder to exceptions for firewalls and antivirus (at least realtime protection).
You may also want to defrag your PC with a 3rd party tool like Defraggler or Auslogics Disk Defrag.
You may also want to test your RAM with a tool like memtest86+
If you have overclocked your PC, it may be running hotter than before; now would be a good time to power off your PC, disconnect the power, and clean out the dust with some canned air. You might even want to reseat your video card and RAM while you have it open.

If you recently updated video card drivers, see if there is a newer update, or downgrade your driver version if that doesn't seem to help. Also if you did update, check your video settings as sometimes wiped with certain updates.

Attached Files



#24
Onni

Onni

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 40 posts
10
A step in the right direction
  • Admin:1
  • Server:Jay3
  • Alias:*Onni:]*
I will try those later today when I come back home, thanks for suggestions. Defraggler sounds umm... effective, can't wait! But still I believe the problem is in the ET because I can play ALL other servers with normal ping :/

#25
SkyeDarkhawk

SkyeDarkhawk

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 424 posts
14
A step in the right direction
  • Admin:12
  • Server:None
  • Steam ID:SkyeDarkhawk
You may also want to check your config once you join each server. I know that from server to server, sometimes my rate and maxpackets will change. Not sure about video settings though.

#26
Onni

Onni

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 40 posts
10
A step in the right direction
  • Admin:1
  • Server:Jay3
  • Alias:*Onni:]*
No more lag!! Started working after running Defraggler, thank you F|A for help :)

#27
PiNoY

PiNoY

    Your Number One Super Noob Bone Breaking Samurai

  • Leader
  • 3,710 posts
1,592
Name known to all
  • Admin:20
  • Server:Jay3
  • Alias:father
  • Steam ID:verpinoy
  • T-M:ET: 8-6
Contributor
I usually have lags on J3 from the past month ever since I moved to broadband wireless, I get unstable ping several times even in the middle of game.

But if still needed, here's my mtr coming from a wired connection

1. 41.219.X.X 0.0% 1270 1.1 0.7 0.6 43.7 2.0
2. 10.6.14.9 0.0% 1270 1.4 1.1 0.7 176.3 7.0
3. 10.19.3.1 0.1% 1270 3.7 2.1 1.3 50.4 2.5
4. 10.19.0.189 0.1% 1270 2.0 2.6 1.3 157.8 5.8
5. 10.18.0.1 0.6% 1270 4.9 4.9 1.2 195.9 7.8
6. LGHQDC01-COR01.netcomng.com 0.0% 1270 2.0 3.4 1.2 205.0 13.7
7. UKTHDC01-COR01-C7613.netcomng.com 0.1% 1270 99.9 101.5 99.3 280.4 12.9
8. UKTHDC01-EDG01.netcomng.com 0.6% 1270 107.2 105.0 103.6 151.9 3.2
9. gi8-20.mag01.lon01.atlas.cogentco.com 0.5% 1270 99.9 111.3 99.5 302.9 36.3
10. te0-2-0-3.ccr22.lon01.atlas.cogentco.com 0.2% 1270 100.0 100.6 99.7 121.8 1.4
11. level3.lon01.atlas.cogentco.com 0.2% 1270 104.0 105.1 103.5 167.9 6.3
12. vl-3601-ve-225.csw2.London1.Level3.net 0.1% 1270 112.2 107.5 103.6 147.0 4.4
13. ae-57-222.ebr2.London1.Level3.net 0.1% 1269 101.5 100.6 99.7 127.0 1.7
14. ae-21-21.ebr2.Frankfurt1.Level3.net 0.1% 1269 116.2 116.1 111.8 146.8 4.5
15. ae-62-62.csw1.Frankfurt1.Level3.net 0.0% 1269 114.4 115.6 111.7 141.8 4.3
16. ae-1-60.edge7.Frankfurt1.Level3.net 0.2% 1269 111.9 112.9 111.6 163.5 3.7
17. AS33891-NET.edge7.Frankfurt1.Level3.net 1.5% 1269 122.9 118.2 116.6 160.8 4.1
18. hos-bb1.juniper1.rz12.hetzner.de 1.5% 1269 123.3 123.9 122.7 243.8 4.3
19. static.129.72.63.178.clients.your-server.de 0.2% 1269 128.2 125.5 123.3 150.8 2.1

#28
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
Disable resolve hostnames in MTR and run it for 100, 250 and 1000 packets. 100 packets when you lag. 1000 packets for data center and 250 catches up descent network timings.

Then use code bbcode and post it :)

#29
Onni

Onni

    L2: Beginner

  • Regular User
  • 40 posts
10
A step in the right direction
  • Admin:1
  • Server:Jay3
  • Alias:*Onni:]*
Humm sorry for all this whining but it looks like the lag is back.. But around 5hrs ago I played without any lag on Jay3 :|

#30
Vanaraud

Vanaraud

    L10: Grand Master

  • ET Member
  • 3,419 posts
824
I am just really nice
  • Admin:15
  • Server:Jay2
  • Alias:Vael
  • T-M:ET:2-1
Contributor
Spoiler


Heres mine, it seems that in this hetzer route there are some problems. Germany overwhelmed?





Also tagged with one or more of these keywords: jay3, lag, winmtr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users