Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Slow processor, amd dual-core 5200+ win7 64bits and xp

- - - - - high temperatureslow processor amd dual-core 5200+ m2n68-am se win7 64bits

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1
Narug0

Narug0

    L7: Teacher

  • Co-Leader
  • 1,142 posts
119
Will become famous
  • Xfire:narugobr
  • Battlelog:Narug0
  • Admin:19
  • Server:TF2
  • Alias:=F|A= Narug0
  • Steam ID:STEAM_0:0:37911251
  • T-M:ET: 1-1
Contributor
Time to take a difficult decision, buying a new computer, just not done before, because it was my fault for having burned the old processor, put upside down and sunk the cable sata hd wrong.
But I still believe the problem is because of some wrong setting, the windows experience index, processor is with a score of 2.1, ram 4.1, HD 5.5, gaming graphics 6.7. Bios is with the latest update, drivers are the latest version, created a new partition and installed windows xp, and I have the same problems, slow computer!

If anyone is interested or knows how to solve this, tell me log(everest, advance system care, cpuz, cpuid) you need, I will share it here.

slow processor, amd dual-core 5200+, M2N68-AM se, gforce 9600gt

Edited by Narug0, 11 October 2012 - 04:03 PM.



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
rolf

rolf

    L7: Teacher

  • User
  • 1,302 posts
151
Has a spectacular aura
  • Xfire:rolfblackangel
  • Admin:16
  • Server:COD4 #1
  • T-M:ET: 0-0
    Cod: 2-2
    TF2: 0-0
Can you post the (main)screens of CPU-z where in idle and under (5~10 minutes of) load? And I'm quite interested in the temperature during that load.

The other option is that something is wrong with the configuration in the BIOS, but that can be observed from the main screens of CPU-z.

#3
Waster

Waster

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 858 posts
154
Has a spectacular aura
  • Xfire:Wasters
  • Admin:16
  • Server:Silent #1
  • T-M:ET- 1-1
Contributor
How much Ram do you have?

#4
Narug0

Narug0

    L7: Teacher

  • Co-Leader
  • 1,142 posts
119
Will become famous
  • Xfire:narugobr
  • Battlelog:Narug0
  • Admin:19
  • Server:TF2
  • Alias:=F|A= Narug0
  • Steam ID:STEAM_0:0:37911251
  • T-M:ET: 1-1
Contributor
Posted Image
http://valid.canardp....php?id=2538236
Spoiler

Edited by Narug0, 09 October 2012 - 08:05 AM.


#5
rolf

rolf

    L7: Teacher

  • User
  • 1,302 posts
151
Has a spectacular aura
  • Xfire:rolfblackangel
  • Admin:16
  • Server:COD4 #1
  • T-M:ET: 0-0
    Cod: 2-2
    TF2: 0-0
Temperatures are good, memory is sufficient and well configured, CPU-z displays indeed the full 2.7GHz. I think you can try to reset the bios to everything default, but I doubt that'll make a difference. The only 'weird' thing is that the VCORE is higher than expected. But usually that only a more stable CPU until it overheats. Try setting that to 1.35, that should be sufficient, although it should now be working perfectly as well.

Honestly, I have no clue what can be wrong. The X2 isn't for current definitions a high-end CPU, but it should work fluent in pretty much all applications not demanding too much from your CPU.

Edited by rolf, 09 October 2012 - 08:25 AM.


#6
Narug0

Narug0

    L7: Teacher

  • Co-Leader
  • 1,142 posts
119
Will become famous
  • Xfire:narugobr
  • Battlelog:Narug0
  • Admin:19
  • Server:TF2
  • Alias:=F|A= Narug0
  • Steam ID:STEAM_0:0:37911251
  • T-M:ET: 1-1
Contributor
Thx.
Look at sig from cpu-z, is normal show onboard video card, if i have installed off-board?

#7
Waster

Waster

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 858 posts
154
Has a spectacular aura
  • Xfire:Wasters
  • Admin:16
  • Server:Silent #1
  • T-M:ET- 1-1
Contributor
I would recommend PCtools Registry Mechanic. ($29.99) or something very much like it (?) Computer looks like it should run fine. Asus shows a different built in card than what it shows here, onboard card NVIDIA® GeForce™ 7025/nForce™ 630a.

#8
Waster

Waster

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 858 posts
154
Has a spectacular aura
  • Xfire:Wasters
  • Admin:16
  • Server:Silent #1
  • T-M:ET- 1-1
Contributor
The other thing I saw was that the MB is for XP and Vista not sure if Vista compatibility is Win 7 ready

Edit: How much free space do you have on your C:/ hard drive?

Edited by Waster, 09 October 2012 - 09:56 AM.


#9
rolf

rolf

    L7: Teacher

  • User
  • 1,302 posts
151
Has a spectacular aura
  • Xfire:rolfblackangel
  • Admin:16
  • Server:COD4 #1
  • T-M:ET: 0-0
    Cod: 2-2
    TF2: 0-0

Thx.
Look at sig from cpu-z, is normal show onboard video card, if i have installed off-board?

It shows the chipset, which is an Nvidia, but in the spoiler-stuff it shows perfectly that you have one GPU and that is the 9600GT.

The other thing I saw was that the MB is for XP and Vista not sure if Vista compatibility is Win 7 ready

The problem also occurs on WinXP. Also, it's a quite recent pc (>P3), so its quite valid to assume that Win7 will run good on it. Usually even better, since it doesn't require all drivers to be installed.

#10
Narug0

Narug0

    L7: Teacher

  • Co-Leader
  • 1,142 posts
119
Will become famous
  • Xfire:narugobr
  • Battlelog:Narug0
  • Admin:19
  • Server:TF2
  • Alias:=F|A= Narug0
  • Steam ID:STEAM_0:0:37911251
  • T-M:ET: 1-1
Contributor
lol

I would recommend PCtools Registry Mechanic. ($29.99) or something very much like it (?) Computer looks like it should run fine. Asus shows a different built in card than what it shows here, onboard card NVIDIA® GeForce™ 7025/nForce™ 630a.


I have used this tool look log... o.0

Spoiler

Edited by Narug0, 09 October 2012 - 10:12 AM.


#11
+++Masa_1964

Masa_1964

    L7: Teacher

  • +++Platinum VIP
  • 1,433 posts
377
I am just really nice
  • Xfire:vellumasa
  • Admin:15
  • Server:NQ1
  • T-M:ET: 1-1
Just for for compensation my current dualcore system:

http://valid.canardp....php?id=2538387

Masa_1964

#12
Narug0

Narug0

    L7: Teacher

  • Co-Leader
  • 1,142 posts
119
Will become famous
  • Xfire:narugobr
  • Battlelog:Narug0
  • Admin:19
  • Server:TF2
  • Alias:=F|A= Narug0
  • Steam ID:STEAM_0:0:37911251
  • T-M:ET: 1-1
Contributor

The other thing I saw was that the MB is for XP and Vista not sure if Vista compatibility is Win 7 ready

Edit: How much free space do you have on your C:/ hard drive?


Spoiler

Attached Thumbnails

  • Sem título.png

Edited by Narug0, 10 October 2012 - 01:56 PM.


#13
Narug0

Narug0

    L7: Teacher

  • Co-Leader
  • 1,142 posts
119
Will become famous
  • Xfire:narugobr
  • Battlelog:Narug0
  • Admin:19
  • Server:TF2
  • Alias:=F|A= Narug0
  • Steam ID:STEAM_0:0:37911251
  • T-M:ET: 1-1
Contributor
  • overclocked profile 5% and processor come 2.1 to 2.3.
  • all drivers r updated

  • ingame i have same lag, special when hit, spot revealed, airmakers and VSAYS, even when cg_novoicechats 1, I have lot of spikes.

    I have some doubts with lagometer, if someone want help me, I can record video.

new indice rating and specs >> Attached File  indice-rating.zip   150.55KB   29 downloads

Edited by Narug0, 12 October 2012 - 08:14 AM.


#14
DrJoske

DrJoske

    L9: Master

  • Regular User
  • 2,359 posts
428
I am just really nice
  • Admin:0
  • Server:None
Contributor
I have a similar build somewhere (well got the pc somewhere in garage that is XD), if you want I try to run it for comparison material.

#15
Waster

Waster

    L6: Expert

  • Inactive Member
  • 858 posts
154
Has a spectacular aura
  • Xfire:Wasters
  • Admin:16
  • Server:Silent #1
  • T-M:ET- 1-1
Contributor
you may have a memory problem. Heres my Registry Mechanic log. Notice the memory amount.Attached File  RegMech.txt   2.89KB   42 downloads




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users