Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

Screenflicker on Oasis SW & Baserace

- - - - - flicker oasis sw baserace

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Citrushill

Citrushill

    Newbie

  • User
  • 4 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None
Hi there,

since 1-2 month i get a screenflicker on the team selection menu (L),
but this problem is only on the maps "Oasis SW" & "Baserace", i don't know why.

i tried a reinstall, but nothing happens. Can anyone help me?

Thanks a lot,
Citrus


Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
Strobel

Strobel

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 661 posts
66
Getting Better
  • Admin:14
  • Server:NQ1
You've got this flicker every time you're on those maps? Also it would be good to know if that happens only with a specific mod or is it a global problem?

#3
Chuckun

Chuckun

    The Chuckunator

  • Co-Leader
  • 5,935 posts
1,658
Name known to all
  • Admin:19
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:=F|A=TeaAndScones
Contributor
Nvidia by any chance? I had that problem.. But I didnt notice if it was map-specific.

What would happen: in-game, I would get brief 'flashes' or 'flickers' of the last menu screen I used.. So sometimes it was Limbo menu, sometimes it was vsay menu, etc..

The solution for me: Well, at first, none.. Because there were no nvidia updates.. But after a month, there was an update and I haven't had it since.. Check for updates to your graphics card.. Use nvidia.com or the Help > Updates menu in your nvidia control panel, dont use your PC manufacturer's driver download database since they're always months old..

#4
Gubbi

Gubbi

    L10: Grand Master

  • Honored Veteran
  • 3,122 posts
1,903
Name known to all
  • Admin:20
  • Server:Jay3
Contributor
I told him to ask here on forum because I could not help him on the server.
He has this problem on jaymod 3, he can't join teams over limbo menu when this happens, and for my understanding he has this problem every time on these maps and only on these maps.

#5
Chuckun

Chuckun

    The Chuckunator

  • Co-Leader
  • 5,935 posts
1,658
Name known to all
  • Admin:19
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:=F|A=TeaAndScones
Contributor
Oh.. Thats definitely not what I experienced.. This might sound ridiculous but check there's not dirt stuck under your L key.

#6
Citrushill

Citrushill

    Newbie

  • User
  • 4 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

I told him to ask here on forum because I could not help him on the server.
He has this problem on jaymod 3, he can't join teams over limbo menu when this happens, and for my understanding he has this problem every time on these maps and only on these maps.

Thats absolutely correct.

Oh.. Thats definitely not what I experienced.. This might sound ridiculous but check there's not dirt stuck under your L key.

Then there's the dirt only at the two maps :P

Edited by Citrushill, 08 January 2012 - 11:23 AM.


#7
Chuckun

Chuckun

    The Chuckunator

  • Co-Leader
  • 5,935 posts
1,658
Name known to all
  • Admin:19
  • Server:Hardcore ET
  • Alias:=F|A=TeaAndScones
Contributor

Then there's the dirt only at the two maps :P


I realise that but it could be an obscure coincidence xD

I would say, delete the two maps from etmain and let them redownload when you enter the server.. If it's map-specific then it pretty much has to be something wrong with your map pk3..

#8
Gubbi

Gubbi

    L10: Grand Master

  • Honored Veteran
  • 3,122 posts
1,903
Name known to all
  • Admin:20
  • Server:Jay3
Contributor
Have you tried to run the pk3 cleaner? I don't know if this helps in any form, but it never hurts.

#9
Citrushill

Citrushill

    Newbie

  • User
  • 4 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

I would say, delete the two maps from etmain and let them redownload when you enter the server.. If it's map-specific then it pretty much has to be something wrong with your map pk3..

Good idea!

Have you tried to run the pk3 cleaner? I don't know if this helps in any form, but it never hurts.

Thats was my first idea, but without a result..

#10
Citrushill

Citrushill

    Newbie

  • User
  • 4 posts
0
Unknown at this point
  • Server:None

Good idea!


Nope..

#11
SkyeDarkhawk

SkyeDarkhawk

    L4: Apprentice

  • Inactive Member
  • 424 posts
14
A step in the right direction
  • Admin:12
  • Server:None
  • Steam ID:SkyeDarkhawk
When you started to get the screen flicker on those maps, did you update your video card driver around the same time?
If you can't remember, visit your video card's manufacturer's website (Like, nVidia or AMD/ATI) and download the latest driver, and see if that helps, if not, try the previous drivers until you find one that works.
Most video card manufacturers recommend completely uninstalling existing drivers and control software (Like AMD/ATI's Catalyst Control Center) before installing newer or even older versions.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users