Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Steam Log In with Google Sign In
  • Create Account
Photo

et taking 25% cpu

- - - - -

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1
hello guys

like usual, ive some problems again
et lagging rly bad, getting up to 800 ping and that 'connection interrupted'
so first i thought it was some background proces that makes me lag but i saw ET is taking over 25% of CPU (ive new pc, i5 core)
any ideas how to fix it?
maybe it has to do with windows 7 ? (its rly shit btw)

grtz
Oly


Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!

#2
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
25% CPU is fine. Make sure you are not running 2 copies of ET or one is not hanged.

#3
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1
its rly not fine with the lag :/
had some problems with install but im pritty sure i only have 1 ET.exe
gonna be hard to find whats causing it

#4
Achiyan

Achiyan

    Huge thanks to Vix. I love this!!!

  • ET Member
  • 2,439 posts
611
Has a brilliant future
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • T-M:ET: 1-1

Donator

ET is a really CPU intensive game for its age. what about your video card? my laptop has to be set on low settings to play without lag while my pc i have everything maxed the hell out :D

Edit : well, maybe its my CPU and GPU combo in laptop, ionno.

#5
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1
i use low graphics and ive a new pc so my vid card should be fine, cant be the problem

#6
daredevil

daredevil

    Profiler

  • Administrators
  • 25,166 posts
14,970
Guardian of the faith
  • Xbox Live:hellreturn
  • EvolveHQ:hellreturn
  • Admin:21
  • Server:None
  • Alias:hellreturn
  • T-M:1-0
Contributor
2 things:

1. Run WinMTR
2. post your lagometer screenshots. I can help more.

#7
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1
ok dare ill do that!
in weekend im at home, my pc isnt here, so will be for next week

#8
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1
so i played a little
http://www.xfire.com...?view#118478774
http://www.xfire.com...?view#118478766
http://www.xfire.com...?view#118478764

didnt had the connection interrupted today but still 500 ping, around 40 fps and only 10-15 snaps

E: ill try to download winmtr this week

Edited by Olykiller, 09 October 2011 - 12:02 PM.


#9
General

General

    L7: Teacher

  • Regular User
  • 1,169 posts
25
A step in the right direction
  • Admin:15
  • Server:COD4 #2

hello guys

like usual, ive some problems again
et lagging rly bad, getting up to 800 ping and that 'connection interrupted'
so first i thought it was some background proces that makes me lag but i saw ET is taking over 25% of CPU (ive new pc, i5 core)
any ideas how to fix it?
maybe it has to do with windows 7 ? (its rly shit btw)

grtz
Oly

You must not know much, because win7 is very good, aswell as i5 CPU (Depending on which model you got)
Also, even if its a new cpu, video card CAN be the problem. It really depends on what video card you got, even if its new.

#10
Achiyan

Achiyan

    Huge thanks to Vix. I love this!!!

  • ET Member
  • 2,439 posts
611
Has a brilliant future
  • Admin:14
  • Server:Jay1
  • T-M:ET: 1-1

Donator

oh man, now that i think about it, my laptop runs Win7 x64 and i get the hard lag and high ping. never really thought much of it. when it had Win Vista x64 game ran fine with most settings maxed and resolution at 1366x768...now i gotta run with minimum settings @ 800x600 and still lag/ping. is your Win7 x64 or x86? on x64 Vista (my pc) i got all maxed and play great even with a 176 kb/s connection...only problem i have is neighbors net :(

#11
General

General

    L7: Teacher

  • Regular User
  • 1,169 posts
25
A step in the right direction
  • Admin:15
  • Server:COD4 #2

oh man, now that i think about it, my laptop runs Win7 x64 and i get the hard lag and high ping. never really thought much of it. when it had Win Vista x64 game ran fine with most settings maxed and resolution at 1366x768...now i gotta run with minimum settings @ 800x600 and still lag/ping. is your Win7 x64 or x86? on x64 Vista (my pc) i got all maxed and play great even with a 176 kb/s connection...only problem i have is neighbors net :(

x86 is a part of x64. theres only 32 and 64bit version of OS out.

#12
Olykiller

Olykiller

    L5: Journeyman

  • Regular User
  • 678 posts
185
On a distinguished road
  • Server:Jay1
ok for some rly weird reason ive kinda good ping now. just some spikes
this is rly weird, dont understand it..anyway i can play decent again :)

#13
BlackBull

BlackBull

    L7: Teacher

  • Inactive Member
  • 1,054 posts
44
Getting Better
  • Admin:14
  • Server:Jay2
  • Alias:=F|A=Black+Bull
Contributor
Problems of lag and ping them every so often I also have because of my connection that is not as it should be!
Especially when we have two PCs connected to the internet I can virtually play (I mean if a PC is on youtube and on I try to play ET)
I phoned my manager or often have access to the system even though I do not believe that much, okay we will see, good or bad I can play! :camper




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users